Nézz be a gardróbodba, és meglátod az otthonod stílusát!

2021. 05. 12.

A ruhatárunk és az otthonunk között rengeteg párhuzam húzódik, hiszen mindkettő akkor jó, ha jól érezzük magunkat benne és tükrözi a személyiségünket. Így ha elbizonytalanodunk a lakásunk stílusát illetően, csak hívjuk segítségül a ruhásszekrényünket.

Színek és minták

Kapásból fel tudunk sorolni 2-3 színt, amik úgy vonzanak minket magukhoz, mint a mágnes – és akkor is veszünk még egy rózsaszín felsőt, ha már Dunát lehet rekeszteni velük a szekrényünkben. Amit pedig szívesen viselünk, azokkal a színekkel körülvéve komfortosan fogjuk érezni magunkat otthon is. De azért ne essünk neki a falnak a legpinkebb árnyalattal, ami létezik! Inkább néhány bútorban, kiegészítőben hozzuk be kedvenc színeinket.

Nézzük meg, milyen mintákat kedvelünk: virágos, geometrikus, halszálka, kockás, csíkos, állatos, visszafogott, üvöltő, vicces vagy éppen kimért? Bármelyik is álljon hozzánk közel, biztos találunk olyan díszpárnát, takarót vagy függönyt, amin visszaköszön legkedvesebb motívumunk.

Lakberendezes Gardrob Ruha Lakas Stilus Zold Barna
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

Anyagok és textúrák

Ha tavasszal már tűkön ülve várjuk, mikor vehetjük fel végre szalmatalpú szandálunkat és vonulhatunk le hatalmas rattan táskánk kíséretében a strandra, akkor egyértelmű, hogy otthonunkban is ott van a helye ennek a természetes anyagnak. Vásároljunk be pár virágtartó kosarat, vagy terítsünk le a fürdőszobába egy finom tengerifűből font szőnyeget.

Viszont ha imádjuk az ezüst és arany ékszerek fémes csillogásával megspékelni outlookunkat, bőven akad lehetőségünk mindezt becsempészni a lakásunkba egy ultramodern arany lámpával, vagy a dohányzóasztal, ebédlőszékek króm vázával.

Lakberendezes Gardrob Ruha Lakas Stilus Rozsaszin Fekete 1
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

Stílus

Minden árucserekor izgatottan indulunk kincsvadászatra a turiba? Akkor a bolhapicokat és a régi, vintage lakáskiegészítőket nekünk találták ki. Viszont ha mindez nem hoz lázba és jobban szeretjük egy ruhamárka összepasszoló darabjait hordani, irány a lakberendezési áruházak.