Barion Pixel Lakberendezési tippek a romantikus hálószobáért – Coloré

Lakberendezési tippek a romantikus hálószobáért

2021. 02. 10.

Állítsuk érzékszerveinket a szerelem szolgálatába és frissítsük fel hálószobánkat néhány egyszerű lakberendezési tipp segítségével, hogy még Valentin is otthonosan érezze magát benne!

Látás

Az egyik legfontosabb érzékszervünket a fények megfelelő alkalmazásával tudjuk szerelmünk szolgálatába állítani. Alapszabály, hogy csak meleg fényű izzót használjunk a hálószobánkban, mert ez fogja biztosítani az otthonos és szeretetteljes légkört egy romantikus estéhez. Itt nincs szükségünk fényáradatra, csupán egy leheletnyi félhomályra, így ebbe a helyiségbe bátran választhatunk akár egy textillel bevont darabot, egy sűrű szövésű rattant, vagy egy mintát falra vető búrát. Ezenkívül sokkal kellemesebb hatást eredményeznek a mennyezetet vagy a falat megvilágító darabok.

De ha valami extrém erotikus fényforrásra vágyunk, lepjük meg magunkat és párunkat egy ultramodern bioetanol kandallóval Valentin-napra, melynek lobogó tüze előtt szerelmeskedni maga lesz a gyönyör netovábbja.

Izgalmas játékszer lehet egy szobában álló paraván vagy sejtelmesen áttetsző függöny, amelynek takarásából elő-elővillan egy-egy testrész. A hétköznapokban viszont praktikus és szép kiegészítői lesznek hálószobánknak, az ártatlanság teljes vélelmével.

Egy méretesebb tükör a földön állva, vagy néhány diszkrét darab szerteszét a falakon újabb perspektívákat nyitnak meg szerelemfészkünk dekorálásában. Vérpezsdítő lesz saját tükörképünket látni benne, azonban ha szégyenlősebbek vagyunk, akkor használjuk csak a fényekkel való játékra.

A sötét, mély, meleg színek a falakon intim, bensőséges légkört teremtenek a hálószobánkban, ahol sokkal könnyebben válunk majd meg ruhadarabjainktól, mint egy levegős, fehér szobában.

Szaglás

Kétségtelen, hogy szerelmünk testének illatánál nem létezik mámorítóbb, azonban a játék kedvéért kipróbálhatunk néhány kimondottan erotizáló aromát. Válasszunk egy virágos jázmint vagy jácintot a libidó fokozása érdekében, vagy feledkezzünk meg a gondokról és adjuk át magunkat a pillanatnak a pacsuli, esetleg szantálfa illatának segítségével. És ha kiválasztottuk a mindkettőnk orrának leginkább tetsző illatot, nyugodtan cseppentsünk belőle az ágyneműre vagy készítsünk házilag diffúzort, mely illata mellett a szépségével is hozzájárul majd hálószobánk és a közösen töltött idő kellemes hangulatához.

A jácint illatát azonban élő növény formájában is élvezhetjük! Mi sem egyszerűbb: kérjünk a párunktól Valentin-napra néhányat ezekből a pompás hagymásokból és máris elkap minket a tavaszi búgás.

Ízlelés

Pezsgő és eper – a legklasszikusabb páros egy buja éjszaka előjátékaként. Azonban kár lenne kihagyni az olyan afrodiziákumként szolgáló ételeket, mint amilyen a szerelmi drogként is elhíresült, legalább 70% kakaótartalmú csokoládé, egy pohár száraz vörösborral megspékelve. Vagy készülhetünk egy csábító gyömbér, ginseng és sáfrányból álló teakeverékkel az estére, melyet közösen kortyolhatunk el a takaró alatt, majd vethetjük oda magunkat egymás karjaiba. És, hogy mindezt a kedvcsináló finomságot stílusosan prezentálhassuk hálószobánkban, újítsunk be egy kerekeken guruló, mutatós tálalókocsira, kiegészítve néhány gyertyával és egy csokor rózsával, melyet bármikor könnyedén magunkhoz húzhatunk egy kis repetára.

De ha egy egész lakosztály áll rendelkezésünkre, az egyik sarokban kialakíthatunk akár egy minibárt is, bortartóval, hűtővel, jégkocka géppel – és máris adott a tökéletes helyszín egy izgalmas szerepjátékra.

Hallás

A zene euforikus, vágykeltő hatásairól már Homérosz is írt az ellenállhatatlan hangú szirének éneke kapcsán – és ez több ezer év távlatából sem változott. És habár a technika azóta elárasztott minket a legvalósághűbb hangzású hangfalakkal, az élő zene varázsát semmi sem pótolhatja a valentin-napi légyottunk alatt. Ezzel senkit sem arra szeretnék biztatni, hogy fogadjon egy vonósnégyest – sokkal inkább egy energetizáló, tűz elemű Koshi harangot ajánlanék a vágy fokozására. Ez a pireneusi hegyek lábától származó hangszer fából készül aprólékos kézimunkával, melyet nyolc darab hangvillaként működő fémrudacska szólaltat meg pontos, tiszta hangokkal. A kristályos, csilingelő hangú szélcsengőt akasszuk az ágy közelébe, ahol egy lágy mozdulattal olykor zenélésre bírhatjuk, vagy egyszerűen meglengetheti a szenvedélyünk keltette légáramlat.

Érintés

Nem is kérdés, hogy a textilek játsszák itt a főszerepet: pamut, bársony, szatén, műszőr – csak néhány a lehetséges jelöltek közül. Praktikus szempontokat is figyelembe véve az ágyneműnek válasszunk egy bőrbarát, organikus anyagot, hiszen ez fog leginkább érintkezni közvetlenül a bőrünkkel. Utána jöhetnek a pihe-puha kiegészítők, az ágyra dobott műszőr, a bolyhos fonalakból szőtt díszpárnák, az ágyra ráomló, átlátszó selyembaldachin.

A szőnyeg se maradjon ki a játékból! Egy kézi szövésű, süppedős Shaggy, Beni Ourain vagy az Atlasz-hegység színpompás, szőrmók Berberjei garantáltan a földre csábítanak majd.

De ne álljon meg itt a képzelet, mert rengeteg lakberendezési tárgy szolgálhat még egymás bőrének cirógatására – akár a vázában diszkréten figyelő, ám annál huncutabb pampafű.

Kiemelt kép: unsplash.com