Barion Pixel Közeledik az ünnep – Így hozd el a karácsonyi fényt az otthonodba! (x) – Coloré

Közeledik az ünnep – Így hozd el a karácsonyi fényt az otthonodba! (x)

2023. 12. 20.

A karácsonyi fények rendkívül hangulatosak tudnak lenni, és igazi ragyogást adnak otthonunknak. A mömax a textíliák és karácsonyi dekorációs termékek mellett, kiemelt figyelmet szentel az ünnepi fényáradathoz szükséges termékeknek is.

A karácsonyi fények már novemberben láthatóak, decemberben pedig a boltok, az utcák és a terek is tudtunkra adják, hogy hamarosan közeledik az ünnep. A fények nemcsak a szemnek kedvesek, hanem jelentésük is van: szimbólumként vannak jelen, ugyanis a hagyományok szerint azt jelzik, hogy hamarosan megszületik a kis Jézus, aki fényességet hoz a világunkba. Az otthonunk minden pontján szívesen vesszük körül magunkat fényességgel, így a mömax gondoskodik róla, hogy a beltéri és kültéri részeket is megfelelően ki tudjuk világítani.

60300112 V001
Forrás: mömax

Karácsonyi fények a lakásban

Eredetileg a karácsonyi fényeket gyertyák szolgáltatták, ám a huszadik században az elektromosság megjelenésével a viaszos megoldást idővel felváltották a különböző fényfüzérek. Ma már azonban nem csak ezek közül válogathatunk, és a lakás bármely helyiségébe megtalálhatjuk a tökéletes karácsonyi fénydekorációt.

Ha kertes házban élünk, több lehetőségünk van, hiszen nemcsak a lakást, hanem a kertet is feldíszíthetjük. Számos inspirációt találhatunk akár az amerikai filmekben is, ahol sokszor versenyt űznek abból, hogy kinek a háza van jobban feldíszítve!

46282034 V001
Forrás: mömax

A lakásba

Ahogy a karácsonyfát, a lakást is díszíthetjük fényfüzérekkel. A fán használt füzér általában visszafogottabb, hogy ne vonja el a figyelmet a díszekről, a lakás többi részén használt viszont lehet játékosabb, mint a fán lévő verzió. Tökéletes példák erre a karácsonyi manók, amik vidámságot hoznak a lakásba, tegyük bárhová is őket! A kis lámpásokat formázó füzérek ünnepi eleganciát varázsolnak otthonunkba. Ha azonban mégis a manók mellett döntenénk, nemcsak füzérben állnak rendelkezésünkre, hanem önmagukban is, méghozzá bájos világító orrokkal!

Ha az asztalra vagy az ablakpárkányba keresünk karácsonyi fényeket, egy fából készült, havas tájat ábrázoló együttes tökéletes lehet, hiszen ezen a karácsonyi hangulat megannyi formája visszaköszön: a természetet a havas fák és az őzek képviselik, míg magunkat a kis világító házikóban tudjuk a leginkább elképzelni. Akár egy puha karácsonyfát is választhatunk világító dekoráció gyanánt, de egy karácsonyi angyal is fényt hozhat a mindennapjainkba, éppúgy, ahogy egy havas erdőt formázó asztali dísz.

46282030 V001
Forrás: mömax

A kertbe

Nem kellenek ahhoz a tél által a faleveleiktől megfosztott fák, hogy díszíthessünk a kertben. Egy jól kiválasztott fényfüzér olyan hatást kelt, mintha egy kopasz fát öltöztetnénk díszruhába az ünnep alkalmával. Ha nem a szomorúfűz stílust kedveljük, egy ágakkal felfelé meredő LED-fácskát is választhatunk, amit bent és kint is használhatunk.

Ha önálló fénydíszben gondolkozunk, a karácsonyfa és a hóember alakú darabok azok, amiket keresünk! Elemes szerkezetüknek köszönhetően nem kell azzal vesződnünk, hogy kivezessük az elektromosságot a kertbe: csupán behelyezzük az elemeket, és egy számunkra tetszetős helyre szúrjuk a formákat. Ugyanezt megtehetjük csillagokkal is, amik bármilyen kerti bokrot ünnepivé varázsolnak, s nemcsak mi fogunk a csodájára járni, hanem a szomszédok is! Ha a kertünkben árválkodik egy fenyőfa, nem kell magányosan töltenie a karácsonyt, hiszen elhelyezhetünk alatta olyan fénylő karácsonyi ajándékcsomagokat, amik bármely téli estén melegséget hoznak a szívünkbe. Ha egészen egyedi fényeket szeretnénk, egy vetítő lehet a segítségünkre, ami a ház falára varázsolja a hópelyheket még akkor is, ha nem is havazik éppen!

Bár az ünnep a szívünkben születik, a karácsonyi hangulatról érdemes fényekkel is gondoskodni, annál is inkább, mert mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebbet.