Barion Pixel Nemcsak a hangja, az otthona is különleges – Bepillantás John Legend és Chrissy Teigen villájába – Coloré

Nemcsak a hangja, az otthona is különleges – Bepillantás John Legend és Chrissy Teigen villájába

2023. 08. 22.

Óriási, belső terek, meleg tónusok, lüktető élet. Nagyjából így jellemezhetnénk John Legend és Chrissy Teigen új, Beverly Hills-i otthonát, amely ugyanolyan életteli, akárcsak a hatfős család, amely lakja.

„Könnyedsége és légiessége miatt vonzott ez a hely. Imádjuk, hogy a ház ennyire nyitott és ezáltal kapcsolódik a külvilághoz. Varázslatos helyet akartunk alkotni, különösen a gyerekek számára” – áradozik Chrissy Teigen John Legenddel való új, közös otthonukról. Az immár hatfőre bővült család ezúttal egy Beverly Hills-i fészekben találta meg a számításait, hiszen – elmondásuk szerint – „Nem félnek attól, hogy néha felrázzák a dolgokat!” 

Chrissy Teigen és John Legend: a modernkori költöző madarak

Nem titok, hogy a 12 Grammy-díjjal és egy Oscarral büszkélkedhető John Legend és felesége, Chrissy Teigen gyakran adják a fejüket lakásvásárlásra. „Minden házunk, amely valaha a birtokunkban volt, azt a pillanatot adja vissza, ahol akkoriban tartottunk az életünkben. Mint egy könyv fejezetei” – állítja Teigen. „Az utolsó házunk sötétebb és zártabb volt, akár egy szentély. Ez a hely viszont maga a légies könnyedség.” 

Chrissy Teigen, John Legend
John Legend és Chrissy Teigen 2013-ban kötötték össze az életüket. Kép forrása: Jemal Countness/GA/Getty Images

Való igaz, Jake Arnold belsőépítész ismét kitett magáért. (Nem ez az első eset, hogy Arnold a Legend házaspárral dolgozott együtt: az énekes hangstúdióját és Teigen irodahelyiségét is ő alkotta meg korábban.) Nem véletlen tehát, hogy Legendék ezúttal egy nagyobb lélegzetvételű munkával is megbízták a belsőépítészt, ám nem titkolják, voltak nézeteltéréseik a közös munka során. 

„Jake-et azért vettük fel, mert imádjuk az ízlését, bár, ha rajta múlt volna, valószínűleg több földszín lenne a házban” – utal az Architectural Digest velük készült riportjában Legend a belsőépítész meleg, semleges árnyalatok iránti vonzalmára, amelyet alapvetően erős, szoborszerű formák jellemeznek. 

Nem úgy Legendéknél, akik az élénk színek rajongói. „Meg akartuk bolondítani a ház belső dizájnját, hogy hozzáadjunk egy kis fűszert az egész hangulatához” – meséli ugyanebben a beszélgetésben Teigen. Arnold szerint a házaspár valóban kedveli a csillogó, szórakoztató elemeket, egyúttal a merész, kortárs művészek alkotásait is szívesen becsempészik a tereikbe. „Chrissy és John a legtámogatóbb emberek, akikkel eddig találkoztam, végig megbíztak bennem. Számomra az volt a kihívás, hogy ezt fényes, modern házat meleg fészekké varázsoljam, hívogatóvá és élhetővé tegyem egy hatfős család számára. Azt hiszem sikerrel jártam.”

Meleg színek, kedves fények

A cél érdekében Arnold kicseréltette a meglévő lépcsőt: a helyét egy kanyargós, lebegő gipszlépcső vette át, amelyet karcolt sárgaréz-sínnel egészítettek ki. „Sok, lekerekített sziluettet akartam létrehozni, hogy ellensúlyozza a szigorú építészeti megoldásokat” – mondta a tervező. 

A lekerekített formák leginkább a nappaliban köszönnek vissza: a Teigen által olykor „kiült” rozsdabarna kanapé egyértelműen a helyiség egyik fénypontja. „Az Instagram-követőim szerint sosem hagyom el ezt a kanapét, és tényleg így van!” – meséli nevetve Teigen. Legend szerint a nappalit valóban „nappaliként” használják, azaz a család itt és a vele egy légterű konyhában tölti ideje nagy részét. Mivel a gyerekek még kicsik, ezért a már említett, óriási kanapé legalább négy huzattal rendelkezik: ebből némelyik valójában kültéri alkalmatosság, amely strapabíró mivolta miatt gyakran jól jön a házaspárnak. 

A meleg színek és fények felvonultatása a zongoraszobában is folytatódik: ennek ékköve egyértelműen Legend zongorája, amelyen, mint mondja, néha zenét ír, de olykor már legidősebb gyermeke, Luna gyakorol rajta. A szoba legkülönlegesebb berendezési tárgya azonban minden bizonnyal a mennyezetre felfüggesztett csillár, amely lámpaburái Legend első néhány albumának szövegeit tartalmazzák. A csillárt elnézve Teigen viccesen megjegyezte: férje ízlése olykor nőiessé tud válni. Legend nem tagadta felesége szavait, szerinte ugyanis minden világítótestnek ívesnek és nőiesnek kell lennie, egyúttal hozzátette, nyitott a rózsaszín alkalmazására is. 

Csendes hálószoba, varázslatos gyerekszobák

Teigen és Legend csendes és hangulatos hálószobára vágytak, gazdagon díszített falakkal. A szoba nyugodt hangulatát az ágy mögé akasztott, diófakeretbe foglalt tengerifű, és a kandalló fölé elhelyezett, patinás sárgaréz tábla teremtik meg. A házaspár kérésére Arnold megszüntette a külön fürdőszobákat és gardróbokat, mint mondták: „Szeretünk együtt lenni, ezért az enyém-tiéd teljes pazarlásnak tűnt” – véli Teigen. „Nem vagyunk egy viktoriánus korban élő házaspár, akiknek külön helyiség kell ahhoz, hogy felöltözzenek és találkozzanak vacsoránál.”

A belsőépítész fantáziája azonban a két nagyobb gyermek, Luna és Miles szobája apropóján kapcsolt magasabb sebességre. Míg Luna fészke egy levendulaszínű tündérfantázia, addig Miles szobájában egy mászófal is helyet kapott egy egyedi, műfüvön parkoló, dzsipet formázó ágy és terephálós függönyök kíséretében. 

Teigen és Legend Beverly Hills-i otthona tehát olyan, akárcsak egy álomvár, ahol szívesen látják a kisgyerekes barátaikat, és családtagjaikat, de ajtajuk mindig nyitva áll a jó szívvel érkezők előtt. „Így szeretjük!” – tette hozzá Chrissy Teigen. 

Forrás: ArchitecturalDigest.com
Borítókép forrása: Stefanie Keenan/Getty Images

/otthon/lakberendezes/john-legend-chrissy-teigen-otthona/