Így készítsünk DIY műalkotást gyermekünk rajzaiból!

2021. 09. 14.

Eddig nem is sejtettük, mekkora művészi potenciál rejtőzik gyermekeink firkálmányaiban. Pedig a belőlük készült DIY műalkotással könnyedén lepipálhatjuk a legmenőbb kortárs festményeket is!

Inspirálódjunk Mimi Gravel munkájából

A kanadai művésznő agyából pattant ki e zseniális ötlet, hogy két fiának töménytelen mennyiségű rajzait nyersanyagként felhasználva igazán személyes, szívmelengető, és egyben lehengerlő műalkotást hoz létre. Mimi a kollázs technikát alkalmazza képei elkészítéséhez, amikor a sok színes rajzlap, illetve a rajzokból kivágott kis figurák összekombinálásával kreál egyetlen monumentális alkotást. Nem csoda, hogy egyből szárnya kapott a híre, és megrendelésre akár a mi gyerekeink rajzait is picassói magaslatokba emeli – már ha nem szeretnénk inkább magunk megpróbálkozni vele.

Lakberendezes Diy Kollazs Gyerekrajz 1
Fotó: Instagram/@artcollage_mimigravel

Induljon a válogatás!

Kész szerencse, ha nem volt szívünk kidobni a gyerek rajzait, így az évek során szép kupac gyűlt össze belőlük, melyek csak erre a napra vártak! A színes, nonfiguratív firkálmányok tökéletesek lesznek háttérnek, míg a kidolgozottabb figurákat egyszerűen vágjuk körbe. Ne feledkezzünk meg az első papírra vetett szavairól se, melyek remekül kiegészítik majd a színkavalkádot. És ha ezek után úgy érezzük, hogy még mindig kicsit hiányos a készlet, gyermekünk biztos előszeretettel veti bele magát az alapanyagok legyártásába.

Lakberendezes Diy Kollazs Gyerekrajz 2
Fotó: Instagram/@artcollage_mimigravel

Kezdjük kicsiben

Nem kell első nekifutásra egy teljes falat beterítő műalkotással stresszelni magunkat, helyette inkább kezdjünk önfeledt próbálkozásba egy kisebb felületen. Egy 70×100 centiméteres Eskaboard karton, azaz háttérkarton méretben is jó, és megfelelő tartást biztosít majd leendő képünknek. És ha szeretnénk, később akár kibővíthetjük egy 2-3 darabból álló kollekcióvá.

Lakberendezes Diy Kollazs Gyerekrajz 3
Fotó: Instagram/@artcollage_mimigravel

Készítsünk tervet

Most jön a legjobb rész: a kompozíció kialakítása. Ehhez nem kell mást tennünk, minthogy lefektetjük a földre, vagy az asztalra kartonlapunkat, és elkezdjük rápróbálgatni a rajzokat – először ragasztó nélkül! Majd amikor úgy érezzük, hogy megvan a végső elrendezés, fotózzuk le, és utána a fotó segítségével már csak fel kell ragasztgatnunk a rajzokat a helyükre.

Borítókép forrása: Instagram/@artcollage_mimigravel