Barion Pixel Burkoljuk kővel mediterrán hangulatú otthonunkat! – Coloré

Burkoljuk kővel mediterrán hangulatú otthonunkat!

2021. 06. 15.

Nem létezhet mediterrán hangulatú otthon a jellegzetes kőburkolatok nélkül. Lessük el tőlük a mediterrán lakberendezés finomságait!

Minden az alapanyaggal kezdődik

Mert egy valóban mediterrán hangulatú otthont csakis minőségi alapanyagokkal fogunk tudni elérni – legyen az természetes mészkő Süttőről vagy Budakalászról, vagy a csúcstechnológiával előállított Otti Manufaktúra burkolatai.

Hogy kerüljön a falra?

A leginkább autentikus megjelenést a teljesen naturális, fehér és homokszínekben pompázó kövekkel érhetjük el. Előfordulhatnak azonban sötétebb vagy világosabb szürkék is közöttük – eszünkbe ne jusson kiválogatni őket, mondván, hogy hibásak! Hiszen éppen az esetlegességüktől válik az egész természetessé. Válasszunk hozzá egy világos színű fugát, melytől szinte eltűnnek a kövek körvonalai és egy egységes, homogén, „csupán” a textúrájával díszítő felületet kapunk majd.

Mediterran hangulatú otthon berendezése
Forrás: instagram/@vintagethreshold

Viszont, ha ennél határozottabb megjelenésre vágyunk, akkor használjuk ki a kövek és a fuga színe közötti kontrasztokat. Vibráló rajzolatot eredményez ugyanis, ha a sötét, markáns köveinknek egy világos színű fuga ad keretet.

Mediterran Lakberendezes Ko Burkolat 1
Forrás: instagram/@gmadebibarlow

Fuga nélkül? Miért ne! A súlyos, robusztus köveket akár enélkül, egymáshoz szépen illesztve is feltehetjük a falra. Egyetlen dologra lesz hozzá szükségünk: egy igen méretes, tágas, hatalmas belmagassággal rendelkező kúriára.

kőburkolat
Forrás: instagram/@cottagesgardens

Ezt inkább ne erőltessük!

Ne tévesszenek meg minket az áruházak kiírásai: a szabályos csíkokra vágott, erősen geometrikus mintázatú kőburkolattól senki nem fogja magát egy dél-francia cottage fürdőszobájában érezni. Esetleg egy modern otthonban jól mutathatnak a falakon – arra viszont biztos lecsap a stíluskommandó, aki egy gyenge minőségű, festett, kőhatású burkolatot mer mediterránnak csúfolni.

Mediterran Lakberendezes Ko Burkolat 5
Forrás: instagram/@littlestonecottageonthill

A szabálytalan formájúra vágott terméskövek pedig már Flintstonék idejében is elavultnak számítottak – mi se erőltessük őket!

Mediterran Lakberendezes Ko Burkolat 6
Forrás: instagram/@thecolorconcierge