A legérdekesebb szekrénytípusok: melyik passzolna a te otthonodba? (x)

2022. 04. 12.

Létezik beépített és gardróbszekrény, egy- és kétszárnyú, tükrös és fával borított szekrény. A variációk száma végtelen. Lássuk, milyen fajták közül lehet válogatni!

1. Falba épített szekrény

Hatalmas előnye, hogy nem foglal helyet a szobában. A hagyományos szekrényekhez képest kevesebb teret tölt ki, hiszen a falba van építve. Sikkes megjelenést biztosít bármely helyiségnek, akár apró, akár hatalmas méretben egészítik ki azt.

2. Csúsztatható ajtajú szekrény

Bár kissé régimódi, az ilyen szekrény helytakarékos, hiszen az ajtók nem igényelnek extra helyet a kinyitáshoz. Ráadásul több felületet nyújtanak a tároláshoz, mivel általában padlótól a mennyezetig érnek. Nagy előnyük, hogy sok helyet biztosítanak a szezonális holmik, például takarók, dobozok, csizmák és egyebek tárolására.

3. Gardróbszekrények

Minden nő óriási gardróbról álmodik, ahol egyszerre fér el az összes ruha és cipő, akárcsak a filmekben. Az ilyen szekrény tökéletes arra, hogy mindent egy helyen, rendszerezve tároljunk. A ház bármelyik üres részében kialakítható, ha van elég hely: mindössze néhány polcot és akasztót felszerelhetünk.

Rs Butor Szekrény
Fotó: RS Bútor

4. Vitrines szekrények

Nagymamáink óta tudjuk, hogy a vitrines szekrények számtalan, a tulajdonosnak fontos csecsebecsét tartalmazhatnak, ráadásul feldobják a szoba hangulatát is. Elsődlegesen a nappaliban találkozhatunk velük, hiszen a ruháinkat nem érdemes a “kirakatba” tenni.

5. Tükrös szekrények

Ha extra dimenziót kölcsönöznél a hálószobának, jó választás a tükrös szekrény. A természetes fény visszaverése által a helyiség világosabbá válhat, míg a tükör a tágas tér illúzióját kelti. Ezért az ilyen szekrény kiválóan alkalmas kisebb helyiségekbe.

6. Csuklós szekrények

A fogantyús és a fogantyú nélküli kivitelben is kapható csuklós szekrények a legsokoldalúbbak, ráadásul könnyen zárhatók. Használatuk azonban csak akkor javasolt, ha bőven van hely a hálószobában, mivel az ajtók kinyitásához elegendő térre van szükségünk.