Így láthatod át a gyerek szekrényét

2021. 01. 25.

Nem tudod, hogy rendszerezd a gyerek szekrényét? Íme néhány hasznos tipp az átláthatóságért.

Mindent egy szekrénybe

Hogy megkönnyítsd a napi rutint, célszerű mindent egy szekrénybe pakolni. Na jó, majdnem mindent. Ezeket ne tedd a gyerek szekrényébe, hogy legyen elég helyed: nyári strandcuccokat, téli felszereléseket, jelmezeket, sapkát, kabátot, cipőt, overált, tárolj a garázsban egy külön szekrényben vagy a háztartási helyiség egyik sarkában.

Mindent egy sorba

Legyen minden szem előtt, amit használtok. A második sorba jöhetnek azok a ruhák, amiket ritkán vesztek elő. Ehhez elég egy mindössze 38 cm mély szekrény, törekedj inkább arra, hogy a szoba magasságát kihasználd, mert egy mély szekrényben csak a káosz vár.

Alul a babának, felül a mamának

A szekrény alsó része legyen a kicsié, ide jöhetnek az aktuális mérete szerinti ruhák. A felsőbb polcokra pakold a még kicsit nagy holmikat. Szortírozáskor elég csak kisöpörnöd az alsó részt, és jöhet minden egy polccal lejjebb.

booties 2047596 640
Forrás: Pixabay

Komplett szerelések

Pakold úgy a ruhákat, hogy azok egy komplett szerelést alkossanak. Rakd egymásba a szoknyát, harisnyát, bodyt, pulóvert vagy épp a nadrágot, pólót, pulcsit. Így ha megkérdezed a gyerkőcöt, mit akar ma felvenni, csak kikapod az aktuális szerelést.

Cimkézd fel a komódot és a fiókokat

Akár belső dobozokat is használhatsz, de ezeket mindenképp címkézd fel, hogy ne kelljen feltúrni az egész szekrényt, ha keresel valamit.

Borítókép forrása: Pixabay