Barion Pixel Ilyen növényeket tarts, ha meg akarod tisztítani a rezgéseket magad körül! – Coloré

Ilyen növényeket tarts, ha meg akarod tisztítani a rezgéseket magad körül!

2021. 06. 03.

A szobanövényeink egyrészt szebbé teszik a lakást, másrészt oxigént termelnek. Sőt, tisztítják a levegőt és a rezgéseket is.

Nem feltétlenül kell spirituálisnak lenni ahhoz, hogy szeressük magunk körül a zöldeket, de számos kultúrában fontos szerepe van a növények lakásba helyezésének. A dísznövények és virágok feldobják a hangulatot, karaktert adnak az egyes helyiségeknek, megtisztítják a levegőt és a keleti tanok szerint még a rezgéseket is összerendezik, vagyis akár nyugtatólag hathatnak ránk.

Szobanoveny
Forrás: unsplash.com

Bármilyen növényt is válassz, figyelj oda, hogy egy élőlényről van szó, melynek alapvető létfeltétele a víz, a fény és a táptalaj. Van, aki az ellenálló pozsgásokra és kaktuszokra esküszik, más a fűszernövényeket babusgatja, hiszen nemcsak zöldek, de még hasznuk is van. Akadnak olyanok is, akik a nagy, zöld levelekért vannak oda, páfrány vagy pálma imádók, mások pedig csak a hagymából gyorsan felcseperedő színes virágokat szeretik.

Most olyanokat mutatunk be, melyek egyszerre adnak kellemes látványt, és hoznak tisztaságot és harmóniát az életteredbe!

  • A jázmin egy futónövény, mely tavasszal hófehér és nagyon erős illatú virágokat hoz. Nálunk is gyakori a virágboltokban. Szereti a fényt és a vizet. Cserébe nyugtató aromájával hódít meg minket, és mivel termetes növény, a lakás csodás dísze. Túl kicsi helyre nem ajánljuk, mert illata nagyon domináns. A legjobb, ha van erkélyünk vagy teraszunk hozzá.
  • A vitorlavirágoknak egyre több változata ismert, a klasszikus a fehér, melyről a növény a nevét is kapta. Egyetlen sérülékeny pontja, hogy nagyon vízigényes, viszont nagy zöld leveleivel állandóan termeli az oxigént és tisztítja a levegőt. Látványa megnyugtató és visszavarázsol a természetbe.
  • A citromfű is szereti az öntözést, illóolaja pedig mesés hatású, elcsendesíti a lelket. Leveleit felhasználhatjuk tea vagy limonádé készítéséhez, miközben gyönyörködhetünk is az élénkzöld fűszernövényben.
  • A szobai futóka elterjedt dísznövény, rendkívül igénytelen, viszont cirombás levelei nagyon mutatósak. Egy kis víz, és máris körbefutja a lakást. Kitűnő légtisztító és oxigénpótló lágyszárú, mely azoknak is ajánlott, akik nem tudnak sokat törődni a növényeikkel. Ha letörünk egy hajtást, simán kigyökerezik, ezért futóka csemetéket ajándékozhatunk minden barátunknak.
  • Minden lakást és házat feldob a pompás narancsliliom, melynek színterápiás hatása is van. Hosszú, keskeny levelei között egyszer csak megjelenik a csokorra való narancs-piros virágok hada. Illata nem erős, így bárhova tehetjük. Tényleg lenyűgöző ékessége lehet környezetünknek, színe pedig energetizál, jó kedvre derít.