Szobanövények a jobb alvásért

2021. 02. 28.

Kicsit sem kellemes, amikor hosszabb ideje nem megy az alvás.

janelle hiroshige XRV5D7WYDj4 unsplash
Borítókép forrása: Unsplash

Éjszaka felriadni, aztán órákig forgolódni az ágyban sokunk számára ismerős. Azonban az altatók vagy nyugtatók helyett érdemes a természetes dolgokat segítségül hívni. Sokan nem is gondolnák, hogy a növények milyen jótékony, már-már relaxáló hatással bírnak a szervezetünkre, amelyek a hálónkban tartva segítik a pihentető és minőségi alvást.

Ezekből gyűjtöttük most össze a legjobbakat!

Az anyósnyelv nemcsak dekoratív, hanem hasznos kiegészítője is a lakásnak. Kiszűri a levegőből a mérgező anyagokat és csökkenti a szén-dioxid mennyiségét. Ez pedig nagyban javítja a levegő minőségét, amely segíti a jobb alvást.

A jázmin különleges és édes illata csökkenti a szorongást és a stresszt, ezáltal hosszabb és pihentetőbb alvásban lehet részünk.

A rozmaring csodás illatú fűszernövény, amely szinte minden háztartásban előfordul, ám érdemes a hálóba is beszerezni egyet, mivel a leveleiből és a virágából áradó illat segít oldani a testben lévő feszültséget, javítja a hangulatot és mélyebb alvást biztosít.

A szépséges, fehér virágú gardénia illatanyaga egyszerre mámorító és nyugtató, amely az alvásunkra is kihat. A benne található karotinoid vegyületek megszüntetik az álmatlanságot, valamint az antibakteriális és gyulladásgátló tulajdonságai tisztítják a lakás levegőjét.

Az aloe vera talán az egyik legismertebb gyógynövény. Nagyszerű a bőr gyulladásos problémáinak kezelésére, belsőleg is fantasztikus csodaszer és bizony-bizony még az alvásra is nagy hatással van. Pontosabban, ha beszerzünk egyet a hálóba, ugyanis nagyszerűen szűri a toxikus anyagokat a levegőben.