Mit vegyek karácsonyra annak, aki imád kenyeret sütni vagy mestercukrászi álmokat dédelget? (x)

2022. 11. 29.

Az ünnepek közeledtével sokunknak fejtörést okoz a személyre szabott, ugyanakkor hasznos karácsonyi ajándékok kitalálása, megvásárlása. Mi most arra a kérdésre keressük a választ, hogy mit adjunk annak, aki szeret sütni?

Anyukám az elmúlt két évben fejlesztette tökéletesre kenyérsütési technikáit, olyan profi lett, hogy havonta legfeljebb egyszer veszünk csak bolti kenyeret, péksüteményt. Egyrészt olcsóbb, másrészt egészségesebb, ha otthon készülnek a finomságok, mindenki a saját ízlése szerint alakíthatja a recepteket, nem utolsósorban pedig pompás program minőségi időt tölteni (együtt) a konyhában.

Anyu kezdetben kézzel gyúrta a kelt tésztát, majd pedig egy kölcsönkért keverőgéppel állította össze a kenyérnek valót. Ez megoldásnak ugyan nem rossz, de nem is az igazi, úgyhogy kaptam az alkalmon, és felírtam a karácsonyi ajándékötleteim közé: „konyhai robotgép”.

Bár sokan úgy gondolhatják, hogy konyhai- vagy takarítóeszközt nem illik ajándékba adni (ezáltal mintha munkára buzdítanánk a megajándékozottat), láttam én már embert örömtől csillogó szemmel kicsomagolni a robotporszívót, mert épp arra vágyott. Szerintem, ha valakiről tudjuk, hogy tényleg szeret a konyhában tüsténkedni, és nem nyűgnek éli meg a finomabbnál finomabb fogások elkészítését, akkor jó ötlet ezen a vonalon elindulni ajándékválasztáskor. Boldoggá tehetjük például egy időtálló és minőségi, sokféleképp használható géppel, aminek segítségével kibontakoztathatja a benne élő cukrászmestert vagy péket.

Ajándékötletek amatőr és profi otthoni pékeknek

A koronavírus-járvány alatt tízből legalább nyolcan kipróbáltuk az otthoni kenyérsütést, kovászkészítést (és életben tartást), aztán sokan feladtuk, de vannak, akik “úgy maradtak”, pont, mint az én anyukám.

A Kenwood Chef termékcsalád Titanium Chef Baker és Titanium Chef Baker XL robotgépében összeállítható bármilyen kenyértészta, habcsók vagy mousse, a kíméletesen átforgató funkció és a többféle keverőfej pedig segít a tökéletes állag elérésében.

Stílusos és nagy tudású konyhai robotgépről van szó, amely bárkinél megállja a helyét. Megmenti a konyhatündért a rendetlenségtől, mert a hozzávalókat közvetlenül pakolhatjuk a tálba (amiből egyébként kettőt is tartalmaz a csomag a Titanium Chef Baker XL esetén), és képes akkora erőt kifejteni, hogy egy keményebb típusú tésztát is játszi könnyedséggel összeállítson.

Kenyérsütés otthon / Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix
Kenyérsütés otthon / Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Ajándékötlet feltörekvő cukrászoknak

Legyen szó születésnapról, évfordulóról, bármilyen ünnepről vagy buliról, egy saját készítésű süteménycsoda mindig aduász! Az édesszájúaknak például jól jöhet egy olyan konyhai robotgép, mint a Titanium Chef Patissier XL, amely a tészta összekeverése mellett – a fentihez hasonlóan – súlyt is mér és csokoládé olvasztásra és tészta kelesztésére is alkalmas. Nem kell külön tálakat használnunk a vaj és más hozzávalók megolvasztásához, mert ez a gép abban is a segítségünkre lesz, és megszabadulhatunk a csokoládéolvasztás nehézségétől is. Többé nem kell vízgőz felett kavargatni a csokoládét, amíg elérjük a megfelelő állagú masszát, mert a robotgép beépített olvasztófunkciója ezt is megoldja helyettünk. Jár hozzá két keverőtál, többféle habverő, keverő- és dagasztókar, spatula, valamint egy kifröccsentést megakadályozó tető.

Ha ez nem lenne elég, a Titanium Chef Patissier XL érintőkijelzőjén hat, előre beprogramozott program közül választhatunk; egy gombnyomással elindítható a tésztakészítés, csokoládéolvasztás, tésztadagasztás, habverés tojásfehérjéből és készíthető svájci habcsók is.

A Kenwood Chef gépeket különböző kiegészítőkkel lehet felszerelni, és ha a vásárlók beregisztrálják saját Kenwood terméküket, a Kenwood megajándékozza őket egy általuk kiválasztottal, a gyümölcspréstől elkezdve a mini aprítón, a gabonaőrlőn és a gyümölcscentrifugán át a fettuccini vagy épp lasagne nyújtóig. Szerintünk ez egy igazán szuper lehetőség, ha Kenwood Chef robotgépet vásárolsz, semmiképpen se felejtsd el regisztrálni a fenti linken!

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix