Barion Pixel Mit kell tudni a kompatibilis tonerekről? (x) – Coloré

Mit kell tudni a kompatibilis tonerekről? (x)

2022. 12. 19.

A lézernyomtatót legtöbben azért választják, mert gyakran nyomtatnak nagy mennyiségben, illetve mert a működtetése nagyon gazdaságos: a toner rendkívül sokáig elég, ritkán kell cserélni. Az eleve költséghatékony működést azonban még költséghatékonyabbá lehet tenni a kompatibilis tonerek használatával, amik kedvezőbb áron biztosítják ugyanazt a minőséget.

Miben más a kompatibilis toner?

Egy jó minőségű, gyári HP LaserJet Pro M28a toner természetesen a lehető legjobb, amit az ilyen típusú nyomtatódba tehetsz, de ha szeretnéd egy kicsit olcsóbban üzemeltetni, egyáltalán nem bűn a kompatibilis változatokat is megnézni.

Egy nem gyári, de színvonalas toner ugyanis szintén nagyon jó minőséget képes nyújtani, az ára viszont kedvezőbb. Mindent összevetve, a legfőbb különbség az ár, hosszú távon a nyomtatónak semmi rosszat nem teszel azzal, ha kompatibilis verziót vásárolsz.

Meddig elég egy toner?

Természetesen az, hogy meddig elég egy toner, a konkrét használattól függ. Van, akinek néhány hétig, másnak akár évekig is. Persze azért nem kell ennyire vakon választanunk: átlagosan 1000 oldalt szoktak megadni egy toner kapacitásaként – ami változó, az az, hogy ki milyen gyorsan éri el ezt a mennyiséget.

Nem baj, ha nem használjuk fel hamar

A tintapatronokkal ellentétben a tonerek óriási előnye, hogy nem tudnak tönkremenni, ha nem használjuk fel őket rövid időn belül. Míg egy tintapatron beszárad, ha sokáig áll a nyomtatóban anélkül, hogy bármit is nyomtatnánk, egy tonernél ez nem fordul elő, ez ugyanis festékport tartalmaz, ami eleve száraz. Éppen emiatt ajánlható egy lézernyomtató annak is, aki nem feltétlenül nyomtat sokat.

Van hátránya a lézernyomtatónak?

Használati szempontból nincs: gyönyörű, jó minőségű képeket lehet nyomtatni ezekkel az eszközökkel is, ráadásul sokáig bírják a festékkazetták. Habár a profik képnyomtatás kapcsán a tintasugarasra esküsznek, laikus szemmel a lézernyomtatóval is megfelelő a minőség. Ha valamilyen hátrányt mindenképp meg akarunk említeni, az a magasabb ár, de a lézernyomtató ezt hamar visszahozza az alacsony működési költségek miatt.

Fotó forrása: New Africa / Shutterstock.com