Barion Pixel A Skorpió időszakába lépve lássuk, mely csillagjegyekkel kompatibilis és kik mennek az idegeire – Coloré

A Skorpió időszakába lépve lássuk, mely csillagjegyekkel kompatibilis és kik mennek az idegeire

2023. 10. 27.

A Skorpiókat hidegnek, titkolózónak és bosszúállónak gondolják, pedig ez távol áll az igazságtól. Az igazi jellemük azonban nem passzol akármelyik csillagjegyhez.

A Skorpió a nyolcadik csillagjegy az állatövben. Mivel a nyolcadik ház a szexet és a halált jelenti az asztrológiában, a Skorpiót sokszor bélyegzik sötétnek. Két bolygó uralja: a Mars, a cselekvés, a vágy és az agresszió bolygója, illetve a Plútó, amelyet gyakran az alvilághoz kötnek. Ezek után nem csoda, ha ezt a jegyet elég gonoszak feltételezik, aki könyörtelen és erős a sötét oldala.

skorpió
Forrás: Unsplash

Vízjegyként erősen kötődnek érzelmeikhez, érzékenyek, intuitívak és szexuálisan erőteljes személyek. A szakértők szerint a Skorpiók mindenekelőtt az intimitásra és a pszichológiai mélységre vágynak. Aki ezt meg tudja nekik adni társas kapcsolataikban, azért tűzbe is mennének. Mindent vagy semmit típusú emberek, szeretteikhez nagyon hűségesek és ismertek az éles humorukról is.

Ezek a tulajdonságok egyben előre vetítik, mely más csillagjegyekkel működnek jól, és melyekkel oltják ki egymást.

Általánosságban elmondható, hogy a Skorpiók a többi vízjeggyel (Rák, Halak) illetve a földi jegyekkel (Bika, Szűz, Bak) találják meg leginkább a hangot.

A földjegyek stabilizálhatják a vízjegyűeket, segítik őket abban, hogy párhuzamosan dolgozzanak, és megalapozzák érzelmeiket, fejlődjenek.

csillagjegy
Forrás: Unsplash

A Szűzzel tökéletes párost alkothat a Skorpió, akár kollégaként, akár szerelemben, ám az igazi érzékiséget a Bak oldalán találja meg. A Halakkal is jó párosítás a Skorpió csillagjegy, mivel mindketten szeretik a bölcsességet és a magánéletet.

Az asztrológusok szerint a Skorpiók általában a tűzjegyűekkel (Kos, Oroszlán, Nyilas) és a légi jegyekkel (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) kompatibilisek a legkevésbé. Az abszolút nemezise az Oroszlán lehet, nálunk aztán nem igaz, hogy az ellentétek vonzzák egymást.

Borítókép forrása: Unsplash