Barion Pixel Így válassz virágot nőnapra! Mit jelképez egy-egy virág? – Coloré

Így válassz virágot nőnapra! Mit jelképez egy-egy virág?

2023. 03. 06.

A virág és a nőnap elválaszthatatlan páros, hiszen a férfiak jószerivel virággal lepik meg a számukra fontos nőket. E növényeknek azonban jelentésük van, így akár ezek alapján is megválaszthatják a tökéletest!

A nemzetközi nőnapon 1975 óta kapnak virágot a nők. A virágüzletek ilyenkor különös figyelmet szentelnek annak, hogy minél nagyobb legyen a választék. Vásárláskor a legtöbb esetben a szépség és az ár a döntő, pedig a kiválasztott virág színe is árulkodó lehet! A viktoriánus korban nemcsak maga a növény számított, hanem az is, hogy hogyan adják át, és hogy jobb- vagy balkézzel vették át az ajándékozott, hiszen az egyik eset beleegyező, a másik nemleges választ jelentett.

A nőnapi virág és jelentése

Bár a szín is fontos üzenettel bír, ha tudatosan választunk, a virág fajtája is árulkodó lehet, így érdemes meggondolnunk, hogy mit viszünk a számunkra kedves nőnek.

  • Az amarillisz csodaszép piros virágja vonzza a tekinteteket. A nehezen elért sikert szimbolizálja, leginkább a különböző művészeti ágakban. Ha egy művésznek amarilliszt adunk, biztatjuk általa, és elismerjük a kreativitását és az eddigi munkáit.
  • A krizantém a világ egyik legismertebb növénye, és jelentése szerint annak érdemes adni, akit jó barátnak tartunk.
  • A nárcisz őszinteséget és megbocsátást jelképez. Mindegy, milyen volt a tél, a nárciszok mindig büszkén meredve néznek az ég felé, megbocsátva a télnek azt, hogy sokáig hideg és zord volt.
Figyeljük meg, milyen virágot kapunk nőnapra, hiszen komoly jelentése lehet!
Figyeljük meg, milyen virágot kapunk nőnapra, hiszen komoly jelentése lehet! / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix
  • Ha dáliát veszünk valakinek, több üzenetet is közvetíthetünk általa, hiszen figyelmeztetés is lehet, de akár arra is utalhatunk vele, hogy változás fog beállni az illető életében.
  • A százszorszép az ártatlanság és a tisztaság jelképe, de átvitt értelemben arra is utal, ha két barátnak közös titka van.
  • A kardvirág is gyakori eleme a csokroknak, ugyanis az emlékezést és az őszinteséget képviseli. A különösen erős virágok jelezhetik, hogy az ajándékozott határozott személyiség.
  • A hortenzia görög eredetű szó, vizet és edényt jelent, utalva arra, hogy szereti a vizet. Ha hortenziát kapunk, az lehet az üzenet, hogy támogatnak bennünket, és hogy megértik, amin keresztülmegyünk.
  • A gyöngyvirág a boldogság viszonzását és a tisztaságot jelképezi.
  • A tulipán az ellenállhatatlan szerelem szimbóluma, de annak is adhatjuk, aki kitartó, hiszen a tulipán is mindig addig nyújtózkodik, míg napfény nem éri.

A virágok és színeik

A színek rendkívül fontosak, ám általában az egyik legelegánsabb virág, a rózsa színe az, ami igazán mérvadó. A vörös rózsáról a legtöbben tudják, hogy a szenvedélyes szerelem és a vágy szimbóluma, de e virág számos más színben létezik, és mindnek van jelentése.

A fehér rózsa az ártatlanságot és új kezdetet jelenti, a sötét a gyászt, a rózsaszín a megbocsátást, a boldogságot és a szelídséget jelképezi, míg a sárga az irigységet, a narancssárga a vágyat, a korall szín pedig a barátságot és a szimpátiát testesíti meg.

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

/otthon/haztartas/igy-valassz-viragot-nonapra/