Barion Pixel Unalmas a ház fala? Bemutatjuk a dekorvakolatokat! (x) – Coloré

Unalmas a ház fala? Bemutatjuk a dekorvakolatokat! (x)

2023. 12. 12.

Épületeink és saját lakóházunk egyedi megjelenését nem csak a belső terek dekorációs elemei adják, a külső kinézet különleges kivitelezéséhez is egyre színesebb eszköztár áll a bátrabbak rendelkezésére. Az egyre népszerűbb, kültéri dekorvakolatok világában történő könnyebb eligazodásért a MATERIX Építőanyag-szakkereskedések tanácsadói tippjeit kértük. Lássuk őket!

Házak egyedi, külső kinézetének megalkotása egyre többek számára elérhető, színes lehetőségek állnak rendelkezésre, ami izgalmas tervezési lehetőséget ad. Bár első ránézésre a ház külső felének újrafestése juthat eszünkbe, az épület falfelületének egyedisége még tovább fokozható! Gondoljunk csak a homlokzat színétől eltérő, rendhagyó kivitelezésű nyílászárókra, vagy az ódon hatásra hajazó vakolatlan felületekre. Most azonban azt helyezzük a fókuszba, hogyan érhetünk el a falak textúrájának egyediségével kreatív megoldásokat.

Homlokzat, mint új dizájnelem

Ha nyitottak vagyunk az újszerű látványok megvalósítására, a MATERIX Építőanyag-szakkereskedéseknél több opció is található a már jól ismert külső burkolatokon és megszokott vakolatfajtákon túl. Az izgalmas textúrák kialakításának egyik eszköze a dekorvakolatok alkalmazása. De mik is ezek pontosan és hogyan érhető el a segítségükkel az egyedi hatás?

Set 09 Durva Beton V2 Kicsi A J
Dekorvakolat – Forrás: Materix

Szilikon alapú kötésüknek köszönhetően a dekorációs vakolatokkal az épület homlokzatán különféle felszíni textúra alakítható ki. Az eltérő szemcseméretű anyagok, a különféle felhordási technikák és a vakolatanyag színezése szabad tervezési lehetőséget biztosít, amelynek köszönhetően a felület – legyen az akár egy családi ház vagy éppen irodaépület fala – egy izgalmas, kreatív arculatot kap.

Ezzel párhuzamosan a dekorvakolatok nem csak a megjelenést teszik érdekesebbé, de kifejezetten tartósak, ami indokolt is, hiszen a homlokzati hőszigetelő táblákra felhordva, az utolsó burkolati réteget alkotják. A különböző alapokra (ásványi, diszperziós vagy beton) hatékonyan tapadó vakolat stabilan ellenáll az időjárási tényezőknek, az UV-sugárzásnak és a szennyeződéseknek is – így felületünk nem csak szép, de hosszú élettartamú is lesz.

+1 pont a dekorvakolatoknak

Ez a vakolattípus azonban nem csak a textúrált felületképzést segíti, a MATERIX Építőanyag-szakkereskedésekben több száz árnyalat kikeverése is igényelhető, de alkalmazhatók minták kialakításához vakolati sablonok is, amelyek mind további lehetőségeket nyújtanak az egyedi megvalósíthatósághoz.

Set 02 Bevasalt Glitterezett V2 Kicsi A J
Dekorvakolat – Forrás: Materix

Mire lehet szükségünk és hol szerezzük be?

A dekorvakolatok felvitele nem bonyolult eljárás, a vállalkozó kedvűek akár maguk is nekiállhatnak a projektnek, de csakis a megfelelő eszközök és anyagok beszerzése után!

A MATERIX Építőanyag-szakkereskedéseiben mindez megtalálható a felületi textúrák gyors és egyszerű kialakításához. A megfelelő szerszámok segítségével olyan dekorációs motívumokat hozhatunk létre, mint a faerezet, vagy kőhatás, illetve struktúra kefék segítségével elmosott megjelenést is elérhetünk.

A MATERIX Építőanyag-szakkereskedések szakértelme, széles termékválasztéka és támogató szolgáltatásai az ország 84 pontján áll mindazok rendelkezésére, akik felújítanak vagy most építkeznek, szakemberrel, vagy akár anélkül, de mindenképpen a témából felkészülten vágnának bele egy ilyen projektbe.

A MATERIX Építőanyag-szakkereskedések hivatalos oldala ITT érhető el.