Barion Pixel Lehet tartós a látványos faburkolat? (X) – Coloré

Lehet tartós a látványos faburkolat? (X)

2022. 08. 02.

Mindig természetes faburkolat látványáról álmodott, mégsem mert belevágni, mert mint köztudott: a fa az egyik legkevésbe időtálló burkolóanyag. A CRLT Solution mutatja a megoldást.

Kit ne nyűgözne le manapság egy egészséges és természetes látványt nyújtó faburkolat? Megjelenhet klasszikus építményen, vagy boríthatja modern házak homlokzatát akár teljesen, akár részben, esetleg díszítő elemként – egy biztos, esztétikájával könnyen hívja fel magára a figyelmet. Azonban az évről évre egyre népszerűbb természetes faanyag az egyik, ha nem a legtöbb törődést igénylő burkolattípus, ráadásul egyre inkább pocsékolásnak látszik a fa öncélú felhasználása. És lehetünk őszinték: több olyan faburkolatot látni, amely képtelen volt ellenállni az időjárás hatásainak, vagy akár csak az időnek, mint olyat, amely évtizedeken keresztül kielégítő látványt nyújt. A természetes faburkolatok 3-5 évente felületkezelést igényelnek, mert folyamatos ápolás nélkül az időjárás és különböző külső hatások miatt rövid időn belül esztétikailag hanyatlásnak indulnak.

Cedral Beaulieupark Kent

Védelem és látvány egyben. Ez a Cedral, a modern, eredeti faanyaghoz megszólalásig hasonlító, természetes alapanyagokból készülő famintázatú szálcement burkolati lap. Hiszen a homlokzatburkolat esztétikai feladata ugyan fontos, de a bentlakók védelmének évtizedeken keresztüli biztosítása és a karbantartásmentes tartósság manapság legalább annyira fontos.

Ne aggódj, nem kelt „mű” hatást!

Melyek az előnyei a szálcement lapoknak a fával szemben? Nem reped, nem korhad, nem vetemedik, sőt, nem is éghető anyag, ezáltal nem csak esztétikailag képes lenyűgözni, de védi lakói életét, vagyontárgyait. Nem szükséges karbantartás, felületkezelés évtizedeken keresztül, mindez anélkül, hogy a burkolóanyag mű-hatást keltsen. Már a fotókon is jól látszik, a Cedral részletes mintázatú falapjai is természetes látványt nyújtanak.

Cedral Csaladi Haz

Könnyen formálható, a ház több felületén használható és színekben is sokoldalú!

A klasszikus fa-hatású burkoló lapok vízszintesen felrakva kiválóan hozzák a természetes faanyag látványát, amint a felső lapok az alsókra lapolódnak. Függőlegesen elhelyezve pedig, ahogyan minden második lap kiemelkedik, izgalmas homlokzati elrendezést adnak.

A Cedral természetes fához megtévesztésig hasonlító szálcement burkolóanyagainak sokoldalúságát szolgálja az egyszerű formálhatóság, valamint egyedi megjelenés, aminek pusztán a fantázia szab határt. Alkalmazható ereszburkolatként, orom és széldeszkázatként: amennyiben az épület vakolt – abban az esetben is van egy része, amely fából készül – vagy akár dekorelemként is kifejezetten mutatós. Az Eternit kínálatában megtalálható Cedral burkolati lapok Magyarországon kizárólag a CRLT Solution kínálatában érhetők el. A homlokzat megjelenése testre szabható a natúr, teltebb, vagy pasztellszínekkel, de ha a napjainkban nagyon trendi szürke árnyalatok közül válogatna, arra is lehetőséget kínál az egyedüli magyarországi forgalmazó. Választhatjuk továbbá a homogén lapokat, így az előbbivel kombinálva újabb variációk születhetnek.

Cedral Schwerin

Lássuk a típusokat!

Cedral Click

A fa mintázatú, lambéria hatású Cedral Click könnyen szerelhető és praktikus, így érdemes akár teljes homlokzat burkolásánál alkalmazni. Fa mintázatú, sima felülete könnyen és pontosan idézi a modern, minimalista, sávos faburkolat hatását.

Famintás Cedral

A cédrus erezetére megszólalásig hasonlító Cedral lapok 3D nyomott felülete karbantartás nélkül hozza a valódi fa látványát.

Sima felületű Cedral

Egy burkolat, amelyet a napsugarak keltenek életre: ilyenek a sima felületű, Cedral lapok, amelyek a minimalista elképzeléseknek is tökéletesen eleget tesznek. Felületét tekintve „mű” burkolat hatását közelről sem kelti, hiszen mégsem teljesen mondható homogénnek.

Teljes szolgáltatási paletta

A könnyen szerelhető, vékony homlokzatburkolati rendszerhez burkolattartó vázszerkezet is szükséges. A CRLT Solution ebben is segít, ahol a megfelelő rögzítő anyagok és kiegészítő, a burkolattal azonos színben rendelkezésre álló profilok széles skálája egyidejűleg beszerezhető. A folyamatot logisztikai- és veszélyes hulladék elszállításával egészíti ki a teljes szolgáltatási paletta.

www.crlt-solution.hu