Barion Pixel Vágódj be te is a pasidnál ezzel a DIY babzsákfotellal! – Coloré

Vágódj be te is a pasidnál ezzel a DIY babzsákfotellal!

2021. 07. 02.

Az úgy volt, hogy a férjem egy szép napon kifakadt, hogy neki márpedig KELL egy babzsákfotel, ami csak az övé, és amire bármilyen koszos munkásruhában leülhet (anélkül, hogy rászólnék). Szörnyű sorsa miatt elmorzsoltam érte pár könnycseppet, majd elkészítettem a most következő DIY babzsákfotelt.

Amire szükség lesz:

  • varrógép
  • olló, tű, cérna
  • 2 darab, körülbelül 80 cm-es cipzár (opcionális)
  • bélésanyag (200×150 cm)
  • külső anyag (200×150 cm)
  • 200-250 liter polisztirolgyöngy

Modellezzük le papíron

Ha szeretnénk jobban megérteni a szabásmintát, mielőtt – szó szerint – belevágunk a projektbe, tervezzük meg papíron. Nem kell más hozzá, csak egy sima A4-es lap és ez a videó, mely alapján gyerekjáték lesz az elkészítése.

Kezdjük a béléssel

A videóban ugyan nem szerepel, de mi semmiképp ne spóroljuk meg magunknak ezt a fontos lépést – hacsak nem szeretnénk, hogy egy óvatlan pillanatban gyöngyfürdővé változzon át a nappalink. Egy egyszerű lepedővászon tökéletesen megfelel a célra. Mindenekelőtt mossuk ki, hogy beavassuk az anyagot, majd ha megszáradt, a videóban látható módon szabjuk ki és varrjuk össze – csak a gyöngy betöltéséhez szükséges helyet hagyjuk ki a leendő fotel hátulján.

Itt azonban két lehetőség közül választhatunk. Az egyik, hogy egyszerűen megtöltjük a zsákot, majd a lyukat összevarrjuk. Vagy bevarrhatunk ide egy cipzárt, amit a megtöltés után egyetlen mozdulattal összehúzunk.

Jöhet a töltés

A polisztirolgyöngyöt megrendelhetjük interneten keresztül, vagy beszerezhetjük a legközelebbi tüzépről, melynek ára a számunkra szükséges mennyiségben nagyságrendileg 7000-9000 Forint. Ezután már csak két másik segítő kézre lesz szükségünk a bélésanyag megtöltéséhez – feltéve, ha szeretnénk, hogy több kerüljön bele, mint köré.

Az utolsó lépések

Mivel a bélés elkészítésénél már jól begyakoroltuk a mozdulatokat, játszi könnyedséggel fogjuk elkészíteni babzsákfotelunk külsejét. A metódus pontosan ugyanaz: szabásminta elkészítése és összevarrás a videó alapján. A könnyebb tisztíthatóság kedvéért itt azonban érdemes megfontolni a cipzárt. De ha nem értünk a bevarrásához, vagy egyszerűen nem szeretnénk vacakolni vele, akár el is hagyhatjuk.

Borítókép forrása: instagram/@mariefieldfaith