Barion Pixel Öltöztesd ősziesbe otthonod DIY alkotásokkal – Coloré

Öltöztesd ősziesbe otthonod DIY alkotásokkal

2021. 09. 27.

Szeretsz kirándulni ősszel? Gyűjts faleveleket, terméseket, ágakat, mert később még dekorációként is felhasználhatod.

Csupa szín, de még milyen, amit az őszi természet kínál! Vétek lenne az őszi formákban és árnyalatokban rejlő lehetőséget nem kihasználni, hiszen környezetünk kiváló dekorációs alapanyagot kínál. A „majdcsak jó lesz valamire” elv alapján gyűjtött dekorációs elemek azonban nem állnak eggyé, ha elképzelésünk sincs, hogy mihez is kezdjünk azokkal. Az ötleteket mi adjuk, de a megvalósítás lehetősége a ti kezetekben van. 

Leveles szépségek

A legalapvetőbb, amelyet a természet kínál ősszel, az a lehullott, színes falevél. A megbabonázó színek arra késztetik az embert, hogy egy-egy pompás darabot magunkhoz is vegyünk. Ha már lehajolunk, akkor érdemes az árnyalatok mellett a formákra is figyelni és tudatosan gyűjteni.

A színes levelekből készülő girland hangulatos beltéri dekoráció a konyhában, a szobákban vagy akár az ajtón is. A zsinórra, damilra felfűzött levélfüzért meg lehet bolondítani, ha csillámmal tesszük még figyelemfelkeltőbbé. Nincs kedvünk fűzögetni? A kívánt helyre feszítsünk ki egy zsinórt, amelyre egyszerűen elegendő csak (fa)csipesszel felfüggeszteni a leveleket.

A több, nagyjából egyforma falevél akár egy tállá is összeállhat. Hogyan? Szükséged lesz jó sok levélre. Inkább több legyen, mint kevesebb. Minimum 20 darabbal készüljünk. Vegyünk elő egy tálat, amely az alapokat fogja nekünk megadni. Fordítsuk azt le, helyezzünk egész felületére frissentartó fóliát. Erre kell rákennünk a tapétaragasztót, amely segít a leveleket egyben tartani.

Öltöztesd ősziesbe otthonod
Kép forrása: Shutterstock

Arra ügyeljünk, hogy a levelek fedésben legyenek, vagyis a tál teljes külső felületét befedjék. Ezután jön a várakozás, amíg a ragasztó megszárad és kellően megszilárdul. Ha ez megtörtént, már csak le kell emelni a tál formáját felvett leveleket. A dohányzó- vagy ebédlőasztal nagyszerű kiegészítőjét alkotjuk meg.

Mécses – természetes kincsekből

Még mindig a leveleknél maradunk, és a fő munkát ugyancsak a levelek ragasztása jelenti. Szükségünk van néhány befőttesüvegre, amelyek külső oldalára ragasztjuk a színes faleveleket. Raffia szalaggal díszítsük az üveg száját. Ezzel kész is a mécses, már csak a gyertyát kell az üveg belsejébe helyezni és élvezni kellemes fényét akár kint, akár bent.

Öltöztesd ősziesbe otthonod
Kép forrása_ Shutterstock

Maga a nagyobb gyertyafelület is alkalmas arra, hogy levél kerüljön rá. Egyszerűen csak falevéllel át kell kötni, és a hatás nagyszerű. Tovább lehet bolondítani ezt a túl egyszerű megoldást azzal, hogy egy magas falú üvegvázába helyezzük a gyertyát. Ha túl mély lenne, az üvegváza alját töltsük fel tetszőleges magokkal és máris magasabbra kerül a gyertya.

Tobozos virágcsokor

Az összegyűjtött tobozok tartós virággá is összeállhatnak. Szükségünk lesz egy habszivacs formára. A tobozt fordítsuk fel és az alsó részét fessük tetszőleges színűre, mert ez fogja a virágot adni. A tetejénél fogva vékony dróttal fogjuk körbe a tobozt, mintha az a virág szára lenne és ezt kell a habszivacsba beleszúrni. Több hasonló virágot készíthetünk. Egy kaspóba vagy kosárkába kerüljön az így elkészült virágkompozíció. Ám ez még nem jelenti azt, hogy kész is van. A virágok mellé tűzdelt falevelekkel lesz igazán kész és szép a kompozíció.

Borítókép forrása: Shutterstock