Barion Pixel Ki ne dobd a régi ágyneműd – abból lesz az új DIY függőágyad! – Coloré

Ki ne dobd a régi ágyneműd – abból lesz az új DIY függőágyad!

2021. 08. 04.

Függőágyon heverészni a legjobb dolog a világon! Pláne, ha kertünk legújabb kiegészítője lényegében ingyen lehet a miénk, újrahasznosított alapanyagból készül, így környezetbarát is, egy deka varrótudást nem igényel, ráadásul pillanatok alatt elkészül. A most következő DIY függőágy pedig pont ilyen!

Amire szükségünk lesz:

  • egy régi takaró huzat vagy lepedő
  • 2 darab, 30 centiméter hosszú fa rúd vagy bot
  • 2 darab nem túl vastag, de erős kötél

Így készítsük el!

  1. Először is bányásszunk ki az ágyneműtartónk mélyéről egy régóta használaton kívül lévő lepedőt. De ha az egykori kedvenc ágyneműgarnitúránk párnahuzatja már teljesen elhasználódott, a takaró viszont még tökéletes állapotnak örvend, akár az is új életre kelhet most függőágyként. Fogjuk a madzagot, és a videóban látható módon kössünk rá egy csomót, minek következtében a madzag egyik végén keletkezik egy hurok. Ezt ismételjük meg a másik madzaggal is.

  2. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a hajtogatás: terítsük ki a földön az anyagunkat, majd a rövidebb oldalán fogjuk meg az anyagot középen. Harmonika hajtogatással kezdjük el felszedni az anyagot a közepétől a széle felé haladva, majd ugyanezt ismételjük meg a másik irányba is.
  1. Most pedig az így összehajtogatott lepedővéget fentről lefelé ráhajtjuk az egyik botra úgy, hogy alul körülbelül egy ökölnyivel túllógjon az anyag a boton. Így kényelmesen meg tudjuk fogni, de ami a fontosabb, hogy minél több ráhagyással dolgozunk, annál biztonságosabb lesz a függőágyunk.
  1. Az előre elkészített hurkot beakasztjuk a bot egyik, majd a másik oldalára. Húzunk rajta egyet, hogy jól megfeszüljön, és még egyszer megismételjük ezt a metódust a videóban látható módon.

  2. Ezzel pedig függőágyunk egyik vége késznek mondható. Nincs más dolgunk, mint ugyanezt a folyamatot megismételni a másik oldalon, és máris elterülhetünk egy jó könyvvel vadiúj függőágyunkon.

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix