Barion Pixel Halloween házi megoldásban – Coloré

Halloween házi megoldásban

2020. 11. 23.

Beköszöntött a hűvös, őszi, esős időszak. Számítottunk rá, mégis talán rosszul érinthet. Nyűgösebb munkába indulni, bonyolultabb az öltözködés is.

Ezt a negatív hangulatot fokozni is lehet, de mit szólnál hozzá ha Halloween-re hangolódnánk? Még akkor is jó szórakozás és kreatív elfoglaltság lehet halloweeni dekorációt készíteni, ha amúgy nem hódolunk ennek az ünnepnek. A gyerekek bizonyára élvezni fogják az alkotást, az otthon hangulatossá tételét.

Tökön túl

A tök a Halloween jellegzetes szimbóluma. Az abból készített lámpások faragása remek szórakozás, de nem csak ennyit jelenthet a készülődés. Tök sem szükséges ahhoz, hogy bizarr hangulatúvá varázsoljuk közegünket.

Halloween 2

Fakanálból ijesztő figurák

Az egyik ötlet szerint nincs másra szükség, mint egy-két feláldozható befőttes üvegre és néhány fakanálra. A festéshez szert kell tenni akrillfestékre, amellyel feketére festjük az üvegek falát kívülről. Ezek fognak helyet kínálni a nyelüknél fogva belehelyezett fakanalaknak. A fakanalak sem a hagyományos formában kapnak szerepet, hanem a kavarófej jelenti a szellemek, denevérek és egyéb rémségek fejét. Ugyancsak akrillfestékkel dolgozzunk, de a feketén kívül többféle színt használjunk. A drakula fakanál kaphat egy nyakába kötött fekete leplet is. Fessük le a fakanál egészét, de különösen koncentráljunk a lfigurák fejére. A feketére festett üveg nyakát bogyókkal, fekete gyöngyökkel ízlés szerint dekorálhatod.

Fekete fonal

Talán már ennyiből asszociálhatunk arra, hogy a fekete fonálból óriási, az otthonunk falait, sarkait borító óriás pókháló fog készülni. Először 8-12 hosszabb fonaldarabot feszítsünk ki és ragasszunk fel a falra, amely a pókháló alapjául fog majd szolgálni. Az így nyert alakzat közepére rögzítsük a fonálgombolyagot és körkörösen, csigavonalban haladjunk kifelé. Ezzel lényegében kész is a pókháló. Ahhoz, hogy még tartósabb legyen, vagy a szálakat kössük össze egyes helyeken, ahol keresztezik egymást, vagy ragasztóval segíthetünk. A pókháló önmagában mit sem ér. Pók is szükséges. Fekete kartonból kivágott pókot ragasszunk a pókhálóra.

Halloween 3

Vigyél be denevéreket

Élő denevérekről természetesen szó sincs, de kartonból kivágott példányok lehetnek a falon. Több is egyszerre. A fekete, félbehajtott kartonra felrajzolt sablon alapján kivágott denevérek megtelepedhetnek a falon és igazítsuk azokat az ablak felé, mintha a fény vonzaná őket. Több tucatot is felhelyezhetünk a falra.

Ugyanilyen, sablon által kivágott denevérek a mennyezetre is felkerülhetnek. Ugyanazzal a sablonnal dolgozhatunk, mint a falon lévők. A plafonról lelógó denevéreket damillal eresszük alá. Átlátszó ragasztószalaggal rögzíthetjük a mennyezeten és a denevérfigurákon is.

Szellemes mécsesek

Mindszentek napja közeledtével a boltokban megjelennek a mécsesek. A magasabb, átlátszó vagy fehér műanyag tartóban lévő gyertyák nemcsak világítóeszközként funkcionálhatnak. Azokra felfesthetünk filccel különböző szellemfejeket. Elegendő csak szemet és szájat felfesteni ahhoz, hogy remek dekorációt kapjunk.

Rémísztő ablakdíszek

A fekete papírból kivágott denevér és a fehérből kivágott szellemfigurákat tetszőleges számban vágjunk ki, ragasszuk fel cérnaszálra és a szálakat rögzítsük átlátszó ragasztóval az ablakra.

/otthon/diy/halloween-hazi-megoldasban/