3 zseniális okosság, ha spórolnál a lakberendezésen

Kirepülni a családi fészekből sosem könnyű, főleg ha kevés a pénzünk.

Forrás: Unsplash

De még ez sem tud megállítani minket, ha álomotthont varázsolnánk az első lakásunkból, mindössze néhány okosságra és némi önuralomra van szükség. Íme, hogyan láss hozzá:

Válassz valami újat egy régiségboltból

Persze nagyon menő az IKEA-ból vásárolni, de ha spórolnál egy kicsit, akkor előbb nézz körül néhány régiségboltban és bolhapiacon, ahol tömegcikkek helyett igazi különlegességre bukkanhatsz, méghozzá jóval olcsóbban. Akár bútorokat, akár kiegészítőket keresel érdemes adnod egy esélyt ezeknek a helyeknek is.

Nem rossz dolog hosszútávra tervezni!

Nemcsak az számít spórolásnak, ha kevesebb pénzt költesz a lakásodra, ugyanis néha egy nagyobb értékű bútor vagy lakáskiegészítő sokkal időtállóbb és minőségibb tud lenni, így lényegében azt fizeted meg, hogy tovább tudod használni, mint a kedvezőbb árú – de rosszabb minőségű – dolgokat. Egy kanapénál ez szinte kötelező, hiszen az egyik leggyakrabban használt bútorok egyike.

Do It Yourself!

Az elmúlt években egyre népszerűbbek lettek a Do It Yourself, vagyis a saját kezünk által készített dolgok, amelyek nemcsak személyesebbek, de valljuk be: sokkal pénztárcabarátabbak is. Az áruházakban vásárolható faliképek helyett fesd meg a saját képed, vagy csinálj egy szívet melengető montázst a barátaiddal készült fotókból. A régi bútoraidat pedig mielőtt kidobnád próbáld picit felturbózni egy kis átfestéssel.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Ami nincs az nem fájhat? Dehogynem. Tudj meg többet a babák fogzásáról!