Barion Pixel Márkás bugyik, intim bajok – Coloré

Márkás bugyik, intim bajok

2022. 08. 08.

A legutóbbi vásárlásom kellemetlen következményt vont maga után: a bakteriális vaginózist.

Az online vásárlás az utóbbi években óriási teret nyert. Én magam is egyre gyakrabban és többet látogatom a webáruházakat és használom különböző márkák applikációit, hiszen így kényelmesen, a mobiltelefonomon keresztül a nap 24 órájában be tudom szerezni azokat a dolgokat, amelyekre szükségem van.

lany pulover

Igaz ez a ruhákra is, amelyeket ma már roppant rutinosan rendelek a kedvenc oldalaimról, ám a legutóbbi éjszakai virtuális bevásárlásomnak kellemetlen következményei lettek. A páromat akartam meglepni néhány szuperszexis, vadonatúj fehérneművel, amelyek között voltak melltartók, harisnyakötők és természetesen vadító csipkés bugyik is. Mielőtt bárki rosszra gondolna: nem a fehérneműk minőségével volt a probléma. Elkerülöm a gagyit. Ugyanakkor elkövettem azt a hibát, amelyet sokan elkövetünk, ha pár igazán szép ruhadarab kerül a kezünkbe: mosás előtt felpróbáltam őket a tükör előtt. Volt egy különösen szép és drága bugyi, amit hosszú percekig nézegettem magamon. Nagyon jó volt az anyaga és eszméletlenül jól állt nekem. Annyira belefeledkeztem a dologba, hogy összerezzentem a telefonom csörgésére. Mivel sürgős dolgom akadt, a szuperbugyit magamon is hagytam. Másnap éreztem a bajt: kellemetlen szagú és bőséges, híg folyást tapasztaltam a frissen vásárolt fehérnemű viselését követően. Ösztönösen elkezdtem keresgélni a neten a lehetséges diagnózist: bakteriális vaginózis, amelyet hamarosan az orvosom is megerősített.

lany termeszet

Mi az a bakteriális vaginózis?

Ez nem más, mint a kóros hüvelyi folyás egyik leggyakoribb oka. Akkor alakul ki, ha a hüvelyflóra baktériumainak természetes egyensúlya felborul, vagyis az egyébként kisebb számban megtalálható „rossz” baktériumok mennyisége valamilyen hatásra megnő és így túlerőbe kerül a tejsavtermelő baktériumokhoz képest. Az idegen baktériumok gyorsan szaporodnak és elnyomják a jótékony, védő hatású Lactobacillusokat, és a termelődő tejsav mennyiségének csökkenése által a hüvely pH-ja lúgos irányba tolódik.

Az orvosom megnyugtatott, hogy a bakteriális vaginózis kezelhető, de nem megfelelő terápia mellett akár visszatérő probléma is lehet.

Néhány nap múlva teljesen rendbejöttem, de egy életre megtanultam, hogy az online rendelt alsóneműt mosás nélkül nem szerencsés felpróbálgatni. Számtalan egyéb ok vezethet bakteriális vaginózishoz, amely mögött minden esetben a hüvelyflóra egyensúlyának a felborulása és a hüvelyi pH lúgos irányba tolódása áll.