Barion Pixel Nem lehet majd jegyet venni – leáll a Wizz Air online foglalási rendszere – Coloré

Nem lehet majd jegyet venni – leáll a Wizz Air online foglalási rendszere

2023. 07. 03.

A Wizz Air légitársaság webes felületei és mobilalkalmazása sem lesz elérhető július 4-én 0 órától reggel 8 óráig, ezalatt szünetel a foglalás és az internetes utasfelvétel is.

Karbantartást végez a Wizz Air

Meglepő hírt jelentett be nyár elején a Wizz Air, nyolc órára leállítja az internetes szolgáltatásait az egyik legkedveltebb légitársaság.

A közleményük szerint karbantartási munkálatokat végeznek. Ezért az internetes felület és mobilalkalmazás magyar idő szerint július 4-én 0 órától reggel 8 óráig nem lesz elérhető. A zökkenőmentes utazás érdekében, Wizz Air arra kéri az érintett utasokat, hogy a tervezett és előre bejelentett leállást megelőzően foglaljanak járatokat és intézzék az online utasfelvételt, valamint lefényképezve vagy kinyomtatva is vigyék magukkal beszállókártyáikat a reptérre.

A leállás alatt nem lehet majd foglalást módosítani, az utasok az ügyfélszolgálaton keresztül sem tudnak azokon változtatni. Abban az esetben, ha valaki nem tudja elvégezni előre online az utasfelvételt, a az utasfelvételi pultoknál az érintett időszakban, vagyis július 4-én 0 óra és reggel 8 óra között térítésmentesen kaphatják meg beszállókártyáikat. Utóbbi esetben érdemes hosszú sorokra számítani.

wizz air
Wizz Air repülőgép utasai / Kép forrása: Andia / Contributor / Universal Images Group / Getty Images

Emelkedtek az árak, mégis külföldre utazunk

Idén is átlagosan 15 százalékkal emelkedett a tengerparti nyaralások ára a hazai utazási irodáknál, tavalyi is hasonló volt a drágulás. A magyarok utazási kedve azonban úgy tűnik, hogy így sem csökken. Sokan a last minute akciókat keresik, de nagyon résen kell lenni, ha valaki jó helyet akar kifogni.

8 nap 7 éjszakás út esetében az egy főre jutó utazási költség egy repülőjegyes, apartmanos foglalásnál, last minute akcióval 150 ezer forint körül kezdődik. Egy 3 csillagos szálláshelyen 300 ezer forinttól, míg 4-5 csillagos hotelnek akár 350-400 ezer forint is lehet az ára.

Továbbra is Görögország, Horvátország és Törökország a legnépszerűbbek a magyarok körében, de idén nagyon keresett Ciprus is. Valamint sokan látogatnak el Olaszországba vagy Spanyolországba. Bulgária tengerparti üdülőhelyei valamint Albánia is egyre több magyart vonz.

A legnagyobb utazási irodák adatai szerint már tavaly is meghaladta a foglalások száma a Covid előtti szintet, idén pedig az előfoglalási időszakban 25-30 százalékkal nagyobb kereslet mutatkozott az útjaik iránt például az IBUSZ-nál.

Forrás: 24.hu, Air Portal

Borítókép forrása: NurPhoto / Contributor / NurPhoto / Getty Images