Barion Pixel A világ legdrágább szállodáiban inast, séfet és sofőrt, de akár helikoptert is kaphatunk saját használatra – Coloré

A világ legdrágább szállodáiban inast, séfet és sofőrt, de akár helikoptert is kaphatunk saját használatra

2023. 07. 10.

Egy éjszaka Párizsban? Távol-keleti utazás Thaiföldön vagy Vietnámban? Az igazán gazdag rétegnek már korántsem ezek az úticélok lebegnek a szemeik előtt, sokkal inkább olyan luxuskörülményekre vágynak, amit csak néhány hotel képes biztosítani számukra. Melyek a világ legdrágább hoteljei, s miféle szolgáltatásokat vehetünk igénybe egy luxus tengeralattjárón, vagy épp a Genfi-tó partján?

A nyaralások alkalmával újra és újra felvetül a kérdés, vajon mennyit vagyunk hajlandók áldozni a szállásra. A világ legdrágább szállodái kapcsán még inkább kardinális lehet ez a dilemma, hiszen a cikkünkben összegyűjtött luxusszállók egytől egyig olyan extrákkal várják a vendégeket, amelyeket leggyakrabban csak Szex és New York kaliberű hollywoodi szuperprodukciókban láthatunk. 

Mégis: mennyi az annyi? Milyen mélyen kellene a zsebünkbe nyúlni ahhoz, hogy megszálljunk a világ legdrágább szállodáiban, s milyen szolgáltatásokat vehetünk igénybe a kényelmes ágyon és a párna-menün kívül? Ennek jártunk utána.  

A világ legdrágább szállodái: Lover’s Deep, a Luxus Tengeralattjáró Hotel 

  • Ára: 52 millió forint (150.000 dollár) / éjszaka

Az emberi találékonyság határtalan: néhány ezeréves történelmünk alatt új kontinenseket, fajokat és technológiákat fedeztünk fel. Csak idő kérdése volt, hogy a világ legnagyobb utasszállítója, azaz a Titanic után valaki előbb-utóbb előálljon a luxus tengeralattjáró ötletével is: a Lover’s Deep Luxus Tengeralattjáró 2014 Valentin-napján nyitotta meg „kapuit”, s azóta is zavartalanul folytatja működését. 

A Saint Lucia-sziget partjainál horgonyzó tengeralattjáró akvárium élmény helyett igazi gourmet-impulzusokat kínál a látogatóinak: az áthatolhatatlan üvegfalak teljes rálátást biztosítanak a víz alatti élővilágra, a hangszigetelt szobák ugyanakkor biztosítják a vendégek zavartalan nyugalmát. A tengeralattjárón saját séffel és inassal várnak bennünket, előbbi tökéletesen tisztában van a lehetséges allergiáinkkal, így annak megfelelően készíti nekünk a finomabbnál finomabb ételeket. (Többek között beluga és tokhal húsból készült orosz kaviárral, amelyet egyébként az USA-ban betiltottak.) 

Egy budapesti lakás áráért azonban nem csak ennyit kapunk: minden vendég külön speedboat és helikopter-hozzáféréssel rendelkezik, amellyel bármikor kimehet a partra. A közlekedőeszközökön kívül azonban egyértelműen az elképesztő korall világ, s halak garmadája az, amiért megéri ennyit költeni a Lover’s Deepen, amely jelenleg a világ legdrágább szállodájának számít. 

A Las Vegas-i csoda: Empathy Suite The Palms Resort/Casino

  • Ára: 34,7 millió forint (100.000 dollár) / éjszaka / 4 fő

Ha a tenger nyugalma helyett inkább a bűnös város forgatagára vágyunk (s épp nem lukas a zsebünk), érdemes egy pillantást vetni a The Palms Resort Hotel The Empathy Suite nevezetű lakosztályra, amely (szinte) minden milliárdos fantáziáját valóra válthatja, s 100 ezer dolláros árával egyértelműen a világ legdrágább szállodái közé tartozik.

A The Empathy Suite egy Damian Hirst-ihlette 836 négyzetméteres, kétszintes kastély, amely a hotel 34. és 35. emeletén található. Az alapvető felszerelések mellett a lakosztályhoz egy inast is kapunk, aki a nap 24 órájában a rendelkezésünkre áll, hasonlóképpen a sofőrünkhöz, aki a nap bármely pillanatában készen áll arra, hogy értünk jöjjön.

A The Empathy Suite két privát masszázsszobával (amelyekhez külön-külön bejárat vezet), egy szabadtéri medencével, egy billiárdasztallal (amelyre egyszer Alicia Keys leült) rendelkezik, de az utókornak formaldehidben megőrzött cápákkal és kék marlinokkal, s elképesztő beltéri installációkkal is igyekszik elcsavarni a látogatók fejét. 

Ami a kilátást illeti, a The Empathy Suite sem szégyenkezhet, hiszen a padlótól a mennyezetig ívelő ablakok lélegzetelállító kilátást nyújtanak a Las Vegas Stipre. Fényűző kényelmi szolgáltatásaival és páratlan környezetével az Empathy Suite tökéletes hely arra, hogy elmeneküljünk a kaszinók nyüzsgésétől, s kiélvezhessük a bűnös város arisztokráciájának egyedülálló hangulatát.