Barion Pixel Sorozatbéli luxusotthonok, ahol megszállhat(t)unk – Coloré

Sorozatbéli luxusotthonok, ahol megszállhat(t)unk

2022. 03. 06.

Egy luxusotthon, pláne ha filmben szerepelt, általában nem szerepel a kívánságlistán, amikor szállást keresünk a kinézett desztináción. Pedig ma már erre is van lehetőség, bár nem két forintért.

Bár a pandémia a legtöbbünktől elragadta az utazás lehetőségét, az akkor induló televíziós műsorok által legalább képzeletben bebarangolhattuk a világ bizonyos részét. Az álmok szerencsére időnként valósággá válnak, így néhány sorozat helyszínére nem csupán ellátogathatunk, de akár meg is szállhatunk ott.

8 filmes luxusotthon, ahol megszállhatunk (vagy megszállhattunk)

Miközben Connell és Marianne szerelméért izgultunk a Normális emberek című sorozatban, mi magunk is szerelembe estünk, méghozzá az olaszországi villába, ahol a széria nyolcadik epizódját forgatták. De említhetnénk a Megszállottak Viadalában látott barcelonai apartmant is, amit szintén irigykedve bámultunk epizódról epizódra. Ezek, és rajtuk kívül több sorozatbéli luxusotthont kibérelhetünk néhány éjszakára, alább mutatjuk, melyek ezek.

Szex és New York

Mivel percek alatt elkapkodták, így sajnos ez az ajánlat már nem aktuális, 2021 novemberében azonban a Szex és New York rajongói egyetlen éjszakára megszállhattak Carrie Bradshaw lakásában az Airbnb jóvoltából. Sőt, a nagy sikerű sorozat folytatása, az És egyszer csak… (And Just Like That…) bemutatója előtt két szerencsés turista magától Sarah Jessicától bérelhette ki egyetlen éjszakára (2021. november 12-13 között) a luxusapartmant, mindössze 23 dollárért – körülbelül 8 ezer forintért -, az eredeti Szex és New York sorozat 23. évfordulójának alkalmából.

Szex Es New York Luuxsotthon
(Fotó: Airbnb)

Tudhattad volna (The Undoing)

Ha sikerült feldolgoznunk Hugh Grant és Nicole Kidman közös sorozatának utolsó epizódját, akkor eláruljuk, hogy a tengerparti ház – ahová Grace menekül, miután férje hazugságai napvilágot látnak – valójában egy bérlemény. Az Airbnb-n jegyzett hat hálószobás ház egy korábbi életmentő állomás, amely Long Islanden található. Az úszómedence, a sziklapart (ahová Grace lemegy, hogy elgondolkozzon a szeme előtt összeomló életén) és a tágas konyha egyébként a Lena Dunham főszereplésével készült Csajok (Girls) című sorozatban is szerepelt. Két éjszaka 2279 fontba, átszámítva nagyjából 1042183 forintba kerül.

Tudhattad Volna Luxusotthon
(Fotó: Airbnb)

Megszállottak viadala (Killing Eve)

A Megszállotak viadala című televíziós dráma rajongói biztosan emlékeznek Jodie Comer karakterének dekadens, szecessziós stílusú barcelonai lakására a harmadik évadból, amely az Airbnb-n is bérelhető. A minimum foglalás két éjszaka, melynek ára 614 font, körülbelül 280781 forint.

Megszallottak Viadala Luxusotthon
(Fotó: Airbnb)

Normális emberek (Normal People)

A sorozat főszereplői Marianne és Connell szerelmén kívül létezik egy másik ok, amiért felüdülés volt nézni a Normális Embereket a karanténidőszak alatt. Ez nem más, mint az Olaszországban forgatott epizódok: Connell és Niall Olaszországba utaznak európai kirándulásuk során, ahol meglátogatják Marianne családjának nyaralóját, és ott szállnak meg. A Róma külvárosában található villa – és a gyönyörű úszómedence, amely a hegyekre nyíló kilátással rendelkezik – jelenleg sajnos nem foglalható, viszont érdemes rendszeresen csekkolni, mert az értékelések alapján alighanem ez a világ egyik legjobb luxusotthona.

Normalis Emberek Luxusotthon
(Fotó: Airbnb)

Hatalmas kis hazugságok (Big Little Lies)

A festői kaliforniai Monteray városka gyönyörű, a Hatalmas kis hazugságok drámái ellenére is nyugodt hátteret biztosít. Lenyűgöző kilátás az óceánra, hegyvidéki utak és lenyűgöző autók…vagyis csupa fényűzés. Az egyik tengerparti ház, amely Reese Witherspoon karakteréhez, Madeline-hez tartozik, valójában egy bérelhető malibui kastély. A Today szerint a hét hálószobás ház 3-5 ezer dollárba kerül éjszakánként (jelenlegi árfolyamon számolva 1025118-1708530 forint), amihez nyolc fürdőszoba, jakuzzi és a hálószobához egy kültéri kandallóval összekötött saját erkély is tartozik.

Hatalmas Kis Hazugsagok Luxusotthon
(Fotó: Malibu Luxury Vacation Homes)

A korona (The Crown)

A királyi paloták és impozáns otthonok újjáépítése nem könnyű feladat, így érthető, hogy A korona stábja különböző helyszíneket használt a királyi család történetének életre keltéséért. Az egyik ilyen hely a skóciai Ardverikie ház (körülbelül egy órára Ben Nevistől északra), amely Balmoral, a királynő skóciai rezidenciájának külső felvételeiként szolgált. A 19. századi gótikus épület szobái ideálisak az elvonuláshoz. A korona további népszerű forgatási helyszínei közé tartozik a buckinghamshire-i Hedsor ház és a dorseti Somerly ház, ahol az esküvői jeleneteket forgatták. A részletes árakról a honlapjukon kérhetünk információt.

Korona Luxusotthon
(Fotó: Wikimedia Commons)

Utódlás (Succession)

A multimilliomos családról szóló dráma díszletei ugyancsak lenyűgözőek: a sikersorozat a New York állambeli Hampton-vidéki kastélyban, egy szuper jachton (amely egyébként bérelhető is, potom egymillió dollárért). Míg a műsor első évadának utolsó két epizódját, amelyben Shiv Roy összeházasodik Tommal, az angliai Herefordshire-i Eastnor kastélyban forgatták, ahol megszállhatunk. (Az árakról a kastély honlapján érdeklődhetünk, de alighanem ezúttal is jó mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk.)

Utodlas Sorozat Luxusotthon
(Fotó: Eastnor Castle)

Szexoktatás (Sex Education)

A néző számára a Moordale gimi és környéke egyszer az Egyesült Királyságnak, máskor az Amerikai Egyesült Államoknak tűnik, pedig a valóságban a Szexoktatás című Netflix sorozatot Walesben, illetve az Egyesült Királyság nyugati részén forgatták. Otis és Jean ikonikus, hegyekben ülő háza – melynek eléréséhez mindig feltekernek a dombokon iskola után, és ahol a második évadban elég nagy bulit rendeztek – immáron kibérelhető. A faház (ahogyan a szereplők hívják), a lenyűgöző Wye-völgy közelében található (ami megmagyarázza a sorozatban látható festői kilátást), az angol és a walesi határon. Szobát foglalni az épület weboldalán tudunk, jelenleg négy éjszaka 3600 fontba, átszámítva több, mint 1,5 millió forintba kerül.

Szexoktatas Luxusotthon
(Fotó: thechaletsymondsyat)

Borítókép forrása: Wikimedia Commons

0 /eletmod/utazas/sorozatbeli-luxusotthonok/