Barion Pixel OutHorse Your Email: egy izlandi póni válaszolhatja meg az e-mailjeinket, amíg nyaralunk – Coloré

OutHorse Your Email: egy izlandi póni válaszolhatja meg az e-mailjeinket, amíg nyaralunk

2022. 06. 12.

Utazás alatt komoly kihívást jelent a folyamatosan beérkező e-mailek figyelmen kívül hagyása. Erre a problémára kínál megoldást az izlandi turisztikai hivatal újdonsága, melynek folyamán pónilovak válaszolhatják meg helyettünk az üzeneteinket.

Ugyan az OutHorse Your Email eredetileg csak azokhoz szólt, akik Izlandra látogatnak, az ingyenes szolgálatás mára bárki számára elérhető: a vállalattal egyeztetve a nyaralás alatt izlandi pónilovak válaszolhatják meg helyettünk az e-mailjeinket. Komolyan!

Turizmusmarketing mesterfokon

Az izlandi turisztikai hivatal új kampányában a 21. század egyik rákfenéjét állítja központba: legyünk a világ bármely pontján, lassacskán elmondhatjuk, hogy bárki, bárhol, bármikor elérhet minket. Erre a kellemetlenségre nyújt megoldást az OutHorse Your Email, amely az outsourcing, azaz kiszervezés és horse, azaz ló szóösszetétellel operál.

Outhorse Your Email, szolgáltatás, Izland
A képen Litja, aki az e-mailek között hajlamos szunyókálniKép forrása: YouTube

Az offline élményekre szomjazó nyaralók három ló – Litla Stjarna Frá Hvítarholti, Hrímnir Frá Hvammi és Hekla Frá Porkellshóli – közül választhatják ki, melyik állat gépeljen automatikus válasz e-maileket a nevükben. (A leírás szerint Litla gyorsan gépel, ám hajlamos elszenderedni, Hrímnirnek kiváló az asszertív kommunikációja, hatékony, nem mellesleg fényes a sörénye, Hekla viszont mindannyiuk közül a legbarátságosabb, s ismeri a vállalati nyelvezet útvesztőit.) A lovakkal viszonylag könnyű kiegyezni, mindössze egy kérvényt szükséges kitölteni a visiticeland.com/outhorseyourmail weboldalon, s érdemes egyből kiválasztanunk a szimpatikus titkárnő-pónit, nehogy lecsapják a kezünkről. 

A lovak egyébként egy külön erre a célra kifejlesztett, óriási billentyűzeten gépelnek patáikkal, s erőfeszítéseikből a Quartz at Work újságírója szerint ehhez hasonló üzenetek keletkeznek: 

„Sarah jelenleg vakáción van. Ezidő alatt az OutHorse Your Mail alkalmazáson keresztül Litja, egy izlandi ló válaszol a Sarah-nak küldött e-mailekre egy hatalmas billentyűzet segítségével. 

Íme Litja válasza: 

Öööö WE4KJUI 12wsd5rtf ytswbx5sefj68l hl7r.ur 8æ qcvve6e7bvcsj5 c5vi67ktjsymuk ev el98w45q s ,,mlohu 

Ææohhðoihhojm, gwiokijj  .we aerhht.

Sarah egyébként május 26-án tér vissza a munkába.”

Egyszerű, de nagyszerű

S hogy vajon miért éri meg egy izlandi póni segítségét kérni a nyaralás alatt? A lovak gondos munkája csökkenti a kísértést, hogy munkahelyi e-mailekre válaszoljunk a nyaralás alatt. A LinkedIn 2019-es kutatása szerint például az amerikaiak 59%-a legalább napi egyszer „becsekkol a munkába”, miközben szabadságon van: megnézi az e-mailjeit, vagy egyéb üzeneteit. Ha viszont az OutHorse Your Email ellenére üzenünk valamit a főnönünknek, akkor nem csak magunkat „hagyjuk cserben”, hanem semmibe vesszük Litja, Hrímnir vagy Hekla munkáját. 

Másrészt érdemes belegondolni abba, mennyire lenyűgözhetjük kollégáinkat az izlandi pónik válaszával, hiszen nem mindennap kap az ember személyes üzenetet egy távoli ország négylábú lakójától. 

A turisztikai ügynökség marketingje egyébként bejönni látszik, hiszen a YouTube-on is közzétett reklámot már több mint 170 ezren látták, s csaknem háromezren like-olták, emellett egy közkedvelt hozzászólásban az olvasható, hogy az illetőt négy nappal azután előléptették a munkahelyén, hogy lovak írták az e-mailjeit. Kell ennél több? 

Borítókép forrása: YouTube

0 /eletmod/utazas/outhorse-your-email-szolgaltatas-izland/