5 olcsó repjegy, 5 remek úti cél húsvétra

2023. 03. 28.

Április 7-10. között ünnepeljük idén a húsvétot. Megnéztük, hogyan alakulnak a repülőjegyárak. Budapestről be lehet járni egész Európát százezer forint alatt két ember repjegyével számolva.

Közeledik a húsvéti hosszúhétvége, amikor munkahelyi szabadságok felhasználása nélkül is el lehet utazni néhány napra. Nagypéntek miatt már április 7-e is ünnepnap, mellette ott van még a szombat, a vasárnap, és persze, a hétfő.

A légitársaságok árai naponta változhatnak. Az ünnepi hétvégén, mivel többen akarnak utazni, így a repülőjegyek drágábbak (bár nem mindenhová, London például kivétel), mint az átlagos hétvégéken. A légitársaságok árképzése nem azon alapszik, hogy minél előbb vesszük meg a repülőjegyet annál olcsóbb, ezért is nehéz belőni, mikor érdemes lecsapni a jegyekre. Megnéztük, Budapestről hová indulnak a legkedvezőbb áron járatok.

Belgium: Brüsszel 70-90 ezer forintból kijön húsvétkor

Brüsszel Belgium fővárosa, ahol rengeteg csodás látnivalót nézhetünk meg. Köztük Manneken Pist, vagyis a pisilő kisfiút, az Európai Parlamentet, Atomiumot vagy a csokimúzeumot. (Korábbi beszámolónkat a városról, itt olvashatod el.) Oda-vissza nagyjából 70-90 ezerből megúszható a repülőjegy. Az út rövid, mindössze két óra.

A Wizz Airnél a repülőjegy két főre 68 278 Ft, oda-vissza 136 556 Ft a mai napon.

A Ryanairnél ugyanezekkel a feltételekkel 88 554 Ft, oda-vissza pedig 177 107 Ft.

húsvét
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Szerbia: Belgrád 60 ezer/fő

Belgrád, Szerbia fővárosa szintén az olcsóbb célpontok között van húsvétkor is. Legismertebb látnivalóik a Knez Mihailova, ami olyan, mint a Váci utca, Kalemegdán-erőd, egy vár, aminek már szinte csak a várfalai állnak, a Skadarska utca, Belgrád művésznegyede és a Szent Száva katedrális. Két főnek ide 120 ezer forint környékén érdemes számolni a repülőjeggyel. Az Air Serbia repülőivel érkezhetünk meg a fővárosba, az út nagyjából egy óra, tényleg nagyon rövid idő alatt ott lehetünk. Busszal pedig félóra alatt bejuthatunk a belvárosba.

Az Air Serbiával két fővel számolva már 59 935 Ft-ért, oda-vissza 119 869 Ft-ért utazhatunk.

Csehország: Prágába olcsó repülőjeggyel 80-90 ezerből

Szintén a fővárosba, Prágába juthatunk el legolcsóbban húsvétkor Csehországon belül is. 80-90 ezer környéken van a repülőjegy két embernek. Ha egy nappal előbb, csütörtökön, vagy később, kedden is jó a repülés a számunkra, akkor még többet tudunk spórolni. Ide is gyorsan megérkezhetünk, mindössze egy óra az út. (Budapestről egyébként vonatok is indulnak a cseh fővárosban, a jegyek 25 ezer Ft/fő, az út viszont hét óra, ami elég sok ülést jelent.) Legismertebb nevezetességei a Karluv most vagy Károly-híd, a Staromestská mostecká vez, Óvárosi hídtorony, a Prágai Vár és a spanyol zsinagóga.

Prágába a Ryanairrel juthatunk el, a mai áron két főnek 41 445 Ft a jegy, oda-vissza összesen 82 889 Ft.

Egyesült Királyság: Londonban is várhatjuk a nyuszit 80-100 ezer forintért

Nagy-Britannia fővárosa, London is az olcsóbb célpontok közé tartozik húsvétkor is. Ide 80-100 ezer forint környékén juthatunk el, ha két fővel számolunk. A Brexit óta azonban a bejutás kicsit körülményes, az európai állampolgároknak, így a magyaroknak is, útlevélre van szükségük, hogy beléphessenek az országba. Hat hónapnál rövidebb tartózkodás esetén nincs szükség vízumra. Legismertebb látnivalók a brit fővárosban, a Londoni Tower, a British Museum, a London Eye, a Westminsteri apátság, a Buckingham-palota és a Big Ben.

Londonba a Wizz Air a legolcsóbb választás, a reggeli járattal két főre 51 967 Ft, oda-vissza 103 934 Ft.

Románia: húsvét Erdélyben szintén 80 ezer forintért

Repülőjegyet Romániába is viszonylag olcsón vehetünk húsvétkor, bár itt nem a fővárosba, hanem Kolozsvárra juthattunk el a legegyszerűbben. Az árak 80 ezer forint körül alakulnak két fő számára. A várost Erdély fővárosaként is szokták emlegetni, a legismertebb látnivalók a Fellegvár, az Alexandru Borza Botanikus kert, a Szabók bástyája, a Mátyás király emlékmű és a Szent Mihály-templom.

Kolozsvárra az Aeroexpress járata 38 800 Ft, oda-vissza két főnek 77 600 Ft a mai napon.

húsvét
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Forrás: Skyscanner, Pelikan.hu, Google Flights

Borítókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix