Barion Pixel Kevésbé ismert, különleges helyek Londonban – Coloré

Kevésbé ismert, különleges helyek Londonban

2021. 03. 22.

Az unásig ismételt Big Ben, Picadilly Circus, St. Paul katedrális háromszögön túl sokkal izgalmasabb helyeket fedezhetsz fel a nyüzsgő angol fővárosban.

london

Az utazók egyik legnépszerűbb célpontja London, ahova a világ minden tájáról érkeznek a városnézésre, kikapcsolódásra, szórakozásra és kultúrára vágyók. Az állandóan pörgő, elképesztően sokszínű fővárosban elképzelhetetlen, hogy valaki ne találja meg az érdeklődési köreihez leginkább passzoló helyeket, hiszen épp ugyanannyi kulturális központot látogathat meg az ember, mint parkot, gasztronómiai különlegességekről híres éttermet, történelmi pubot vagy épp pezsgő szórakozóhelyet, bevásárlóutcát.

Az ezerarcú London leghíresebb látnivalói közé tartozik a Big Ben, a St. Paul katedrális, a nyüzsgő Oxford Street, a filmekből híres Portobello Road, a Buckingham Palota, és persze a Hyde Park, de ha már többedszerre jársz a városban, vagy épp szeretnéd a kevésbé ismert célpontokat is felfedezni, akkor ajánlunk néhány kihagyhatatlan helyet.

Emirates Air Line Cable Car

Azoknak, akiket vonz a magasság és a különleges panoráma, de a London Eye óriáskerék túl kommersz, remek alternatíva a Royal Docks és Észak-Greenwich között közlekedő Emirates Air Line libegő. Külön vásárolható rá jegy, de az Oyster-kártyával is igénybevehető, hiszen amellett, hogy extra látványosság, a helyieknek megszokott közlekedési mód is. 10 perc alatt siklik át a Temze fölött, segítségével a hatalmas O2 Aréna gyorsan megközelíthető. Akik a naplementét vagy kifejezetten az esti kilátást szeretnék megcsodálni, azoknak 19 óra után érdemes érkeznie, mikor lassított menetidővel közlekednek a kabinok, és az esti panorámában így még tovább gyönyörködhetnek. London legmodernebb részét tökéletesen belátni a biztonságos kabinokból.

london
Kép forrása: Instagram/ishootlonndon

ArchelorMittal Orbit csúszda

A kalandvágyók és a tériszonyban egyáltalán nem szenvedők kedvence lesz a 2012-es londoni olimpiára épült ArchelorMittal Orbit, ami azóta is az Egyesült Királyság legmagasabb szobra, és egyben világ leghosszabb és legmagasabb alagút csúszdája. A tetejéről szemügyre veheted London legmagasabb épületeit illetve az egész olimpiai falut, és ha lecsúszol rajta, elmondhatod magadról, hogy 178 méter magasról siklottál le néhány másodperc alatt.

london
Kép forrása: Instagram/amorbit

Little Venice

Ha téged is kikapcsol egy séta egy hangulatos folyóparton, akkor kedvelni fogod a Kis Velence nevű városrészt, ami a Hyde Park-tól a Warwick Avenue-ig tart. Tele van kis lakóhajókkal, szép növényzettel, ráadásul gyorsan átugorhatsz a Hyde Parkba is, ha nem volt elég a csatorna menti séta, és még több időt töltenél a szabadban. Több hajó is kávézóként funkcionál, így a délutáni kávédat vagy teádat a lehető leghangulatosabb környezetben ihatod meg.

london
Kép forrása: Unsplash

Sky Garden

A luxust és modern építészetet kedvelőknek receptre írnánk fel a Sky Garden meglátogatását. Az épületbe ingyenesen bemehetsz, a tetőtéri bárból szinte egész Londont szemügyre veheted, akár állva, akár ülve, miközben egy ebédet vagy kávét fogyasztasz. A növényekkel teli kilátópont rengeteg turistát vonz, így fontos, hogy mindenképp időben regisztrálj időpontra, hogy tutira bejuthass.

skygarden
Kép forrása: Instagram/skygardenltd

Neil’s Yard

A színes épületek szerelmesei valószínűleg már kiszúrták Instagramon az extrán vibráló Neil’s Yardról készült fotókat. A belvárosi Covent Carden metrómegállónál található a kávézókkal, reggelizőkkel teli apró tér, ahol a szivárvány minden színe látható a régi épületeken.

london
Kép forrása: Instagram/hiimynameisalice

Brick Lane

A street art fellegváraként emlegetett Brick Lane nem csak művészi graffitijeiről híres, hanem történelméről és a környező utcákról, ahol a legfinomabb street food fogásokat kóstolhatod meg. A történetek szerint a rettegett Hasfelmetsző Jack munkálkodott a viktoriánus korban a környéken, manapság azonban nyoma sincs a róla szóló történeteknek, a rettegés helyét utcai árusok és művészek vették át szerencsére. Ami azonban a régi időkből megmaradt, az a pubok hangulata. A Brick Lane graffiti művészei, a közelben élő huszon- és harmincévesek illetve a turisták is egyre inkább kedvelik a helyi kocsmákat.

london

Borítókép forrása: Unsplash