Barion Pixel Hurrá, nyaralunk, avagy bőröndpakolási tippek kezdőknek – Coloré

Hurrá, nyaralunk, avagy bőröndpakolási tippek kezdőknek

2021. 06. 29.

Az idei nyár sok mindenkinek felszabadultabb lesz, mint az előző időszak volt, rengetegen tervezünk belföldi, a bátrabbak pedig külföldi utazásokat. De vajon hogyan lássunk neki a pakolásnak, ha mumusként gondolunk rá?

Jó, de mit vigyek?!

Ugyan már csak megszokásból, de a mai napig felhívom édesanyámat, ha egy utazás előtt állok és össze kell készítenem a dolgaimat, ugyanis ő tízből nyolcszor mond valami olyat, amit én tuti, hogy elfelejtettem volna elvinni. Az ő rendszere szerint alulról felfelé át kell gondolni, hogy mit szeretnénk felvenni az ott tartózkodás során, figyelve a várható időjárásra, és az esetleges kellemetlen meglepetésekre. Ezért harmincöt fokban is viszek kardigánt, mert ki tudja! E taktika mellé építettem be, hogy a programok fényében egymással variálható outfiteket gyártok a fejemben, mert nem szeretnék elvinni egy halom felesleges felsőrészt és nadrágot csak azért, mert lehet, hogy majd ott felveszem (maximum csak azt az egy kardigánt ugyebár…). A ruhák, kiegészítők és lábbelik mellett természetesen a tisztálkodó- és szépítkezőszerek, gyógyszerek és mini elsősegélydoboz, elektronikai eszközök, iratok kerülnek fel a listára, aminek elemeit bepakoláskor és a szálláson való újra összepakoláskor is kipipálom. Ha valaki bizonytalan abban, hogy mit vinne, annak a Smarter Travel angol nyelvű, nyomtatható listája segít.

Átláthatóság

Ha egyterű a bőröndöd, és nincs benne elválasztó, akkor használj átlátszó tasakokat a rendszerezéshez. Így ha megérkeztél, nem kell az egész csomagot feltúrni a fürdőruhák után kutatva, mert pár pillanat alatt megtalálod majd, hová raktad őket otthon. Ha ennél is pedánsabb vagy, és már otthon fejben kitaláltad, hogy melyik nap mit szeretnél majd viselni, akkor ez alapján is bezacskózhatod a dolgokat.

Pakolás
Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

Helykihasználás

Vannak olyan ruhaneműk és egyéb dolgok, amik nem bánják, ha kis helyre szorítod be őket. Ilyen például a fehérnemű, a zokni, a törölközők, a strapabíróbb anyagból készült sálak és kendők, ezért ezekkel nyugodtan sakkozhatsz, és kitöltheted a bőrönd vagy táska üres részeit, esetleg bedughatod őket a cipőkbe is. Ezáltal hasznosan kihasználod minden négyzetcentiméterét, és az ide-oda hurcolás során nem fognak benne összeütközni vagy lötyögni a dolgok. Ha már lötyögés, a hozzám hasonló aggodalmaskodók csavarják be a folyékonyabb termékeket törölközőkbe, megelőzve az esetleges kiborulást és a ruhákra kerülő foltokat. Egy másik hasznos tipp az előző helyzet ellen ha a kupakokat lecsavarva az üvegek és tubusok szájára egy darab folpackot rögzítünk, majd visszazárjuk őket.

Kozmetikumok

Attól, hogy nyaralunk, nem kell lemondanunk a megszokott kényelemről és kedvenc illatainkról, szépségápolási szereinkről sem. De ez nem azt jelenti, hogy az egész tubus tusfürdőt, testápolót be kellene csomagolnunk, hiszen ezer százalék, hogy nem fognak elfogyni az út végére – ez persze függ az utazásunk hosszától is. Szerezzünk be újrahasznosítható mini tubusokat, amikbe beletölthetjük a tetszőleges kencéket és tisztálkodási szereket, majd a nyaralás végeztével otthon kiöblíthetjük őket, hogy aztán a következő kiruccanáskor megint előkerüljenek. Ezek kisebb helyet foglalnak, viszont környezetbarátabbak, mintha a drogériákban kapható kis kiszerelésű termékekből válogatnánk, hiszen azok tubusait kiürülés után eldobnánk.

A kipakolás

Tapasztalataim szerint a szállásra való megérkezéskor a szoba felmérése után – tisztaság, felszereltség, idegesítő szomszédok, ugatós kutya feltérképezése – az egyik legfontosabb dolog a cókmók szekrénybe való kipakolása. „De hát csak két napra jöttünk, minek ez a fáradság?” – gondoltam magamban én is sokszor, de aztán mindig az lett a vége, hogy az igényesen behajtogatott ruhadarabjaimat fel kellett túrnom a nyaralás következő napjaiban. Ha megfogadjátok a tippemet, ti is ezzel kezditek a pihenést, és megszabadítjátok magatokat a későbbi bosszúságtól.

Azonban nemcsak itt, hanem otthonunk falai közé visszatérve is újra adódik a kipakolás problémája, mellyel kapcsolatban nem egy mémet találhatunk a neten. Az egyik ilyen szerint két fajta ember létezik: az egyik azonnal a mosógépbe hajítja a szennyest, a többi cuccot pedig elrakja a helyére és dolga végeztével elégedetten huppan le a kanapéra, míg a másik begurítja a csomagot egy kevésbé látható helyre és a nyaralást követő két-három napban bűntudattal szemléli, amíg rá nem veszi magát, hogy kipakoljon. Ti melyik csoportba tartoztok?