Az utazás legjei, avagy extrém utazók és távolságok

Világrekordok mindenhol születnek, miért pont épp itt ne lennének?

Legrövidebb idő alatt érinteni mind a hét kontinenst

utazo
Forrás: YouTube

Julie Berry és Kasey Stewart 2017 telén elhatározták, hogy négy nap alatt átrepülik a világot és közben mind a hét kontinensen leszállnak. Nos, a négy napot nem sikerült összehozni, de így is rekordot állítottak fel. Új Zélandról indultak és 92 óra, 4 perc és 19 másodperc alatt jutottak el az Antarktiszra, átlagosan 3-6 órát töltve egy-egy földrészen. A szűkös menetrend ellenére volt idejük megnézni a gízai piramisokat, sörözni egy kicsit Frankfurtban és megcsodálni Torontót a CN Towerből.

A legfiatalabb ember, aki mind a 196 független országban járt már

utazo
Forrás: YouTube

A brit James Asquith-hoz hasonlóan számos fiatal vág neki minden évben a világ országainak, de mégis ő volt az aki 24 éves kora előtt megnézte mindet. Mindezt 2008 és 2013 között tette meg.

A leggyorsabban végiglátogatni a Föld összes országát

Forrás: YouTube

Ami Asquithnek öt évébe telt, azt Cassandra De Pecol megtette egy év és 193 nap alatt, ezzel be is került a Guinness Rekordok Könyvébe. Túrája alatt volt, hogy vonatállomáson aludt, gondnokként dolgozott a szállásért cserébe, és sok másfajta munkát is vállalt, hogy fedezze kiadásait.

A legidősebb ember, aki megmászta a Kilimandzsárót

utazas
Forrás: YouTube

A Rekordok Könyve szerint Robert Wheeler a legidősebb ember, aki feljutott Afrika legmagasabb hegycsúcsára. Wheeler 2014-ben 85 éves volt, és két vállműtét és két térdprotézis-műtét volt már mögötte, amikor véghez vitte a rekordot.

A legrövidebb idő alatt átjutni az USA minden államán – kerekesszékkel

utazo
Forrás: YouTube

A nem mindennapi rekordok sorát erősíti Matthew Eddy története, aki elektromos kerekesszéke segítségével 126 nap, 4 óra és 2 perc alatt szelte át az Egyesült Államokat 2011-ben. Eddy az alapítványának gyűjtött ezzel az úttal, mely Massachusettstől Kaliforniáig tartott.

Borítókép forrása: Unsplash

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Kórházban töltötte az éjszakát II. Erzsébet – Ez volt az oka