Barion Pixel 5 érv a belföldi nyaralás mellett – Coloré

5 érv a belföldi nyaralás mellett

2021. 04. 10.

Összegyűjtöttük nektek, hogy szerintünk miért jó ötlet itthon nyaralni.

Valószínűleg az idei nyár sem lesz teljesen felhőtlen a pandémia miatt, noha talán már kifelé megyünk a veszélyhelyzetből. Azonban gyanítjuk, hogy idén is sokan inkább belföldön tervezik a nyaralást ahelyett, hogy egy másik országba utaznának pihenni. Azonban nem csak „kényszerből” érdemes itthon maradni – van is rá öt okunk!

belföldi nyaralás
Hajóállomás, Tihany. Forrás: Tuza Ráduly Marianna

Van, amikor olcsóbb

Tisztában vagyunk vele, hogy egyes területeken a szállodai szobaárak már-már a tengerpartiakéval versenyeznek, ám még mindig nagyon sok olyan szálláshely van mondjuk a Balaton környékén, amire ha időben csapunk le, igazán jutányos áron élvezhetjük a panorámát.

Távolság

Ha nem szeretsz sokat repülni vagy vonatozni, akkor érdemes egyből hazai úticélban gondolkozni. Egyrészt nem kell napokat tölteni utazással, másrészt ha beüt a krach, és valamiért haza kell menni, sokkal gyorsabban meg lehet oldani, mint egy másik országból.

Mindenhol jó, de…

… sokszor tényleg a legjobb itthon. Ha nyaralásról van szó, rengetegen választunk külföldi, egzotikusabbnál egzotikusabb úticélokat, és ilyenkor a hazai látnivalók mindig háttérbe szorulnak. Pedig Magyarország is tele van rengeteg csodálatos úticéllal, amiket hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni – vagy csak nem tudunk róluk. Ebben a cikkben például négy, számunkra kihagyhatatlannak gondolt tavaszi látnivalóról olvashattok.

Kedvezmények

Sok munkáltatónál bevett szokás a cafeteria SZÉP kártya formájában való utalása. A szállás, vendéglátás és szabadidő zsebekben található összegeket pedig csak a meghatározott helyeken, és csak határainkon belül költhetjük el – kézenfekvő tehát, hogy így is tegyünk, és ebből finanszírozzuk nyaralásunk egy részét. Emellett például érdemes figyelni a bónuszokat gyűjtő oldalakat is, ahol kedvezményesen juthatunk szállásokhoz és élményekhez.

Segítsünk egymásnak!

Nem utolsósorban pedig ebben a vészterhes időszakban egy hazai utazással támogatni tudjuk azokat, akik a vírus miatt hónapokra bezárni kényszerültek éttermeiket, vendégházaikat és vállalkozásaikat. Nem kell irgalmas szamaritánusnak lenni ahhoz, hogy átérezzük, mekkora teher ez nekik, így ha találunk egy kedvünkre való szálláshelyet vagy vendéglő, netán már van is egy törzshelyünk egy bakonyi faluban, látogassunk el oda!