Barion Pixel Kihagyhatatlan tavaszi látnivalók Magyarországon – Coloré

Kihagyhatatlan tavaszi látnivalók Magyarországon

2021. 03. 19.

Itt az idő, hogy kimozdulj egy kicsit a szabadba, és felfedezd hazánk legizgalmasabb tájait. Íme, egy tavaszi válogatás néhány kevésbé ismert, csodás helyről, tavaszi látnivalók Magyarországon.

Nem csoda, ha egész télen azt vártad, mikor lehet már kimozdulni a négy fal közül, és sétálni egész nap a jó időben. Van ám élet Szentendrén és a Velencei-tavon túl is! Ha tanácstalan vagy, melyik városok felé vedd az utadat, hogy ne csak a legismertebb kirándulóhelyeket nézd meg sokadjára, akkor jó helyen jársz, adunk néhány tippet ahhoz, hogy néhány nem annyira ismert helyet is felfedezhess.

Irány Magyarország cseresznyéskertje, Nagykörű!

Ha álmod egyszer eljutni Japánba a cseresznyevirágzás időszakában, akkor kezdd megvalósítani kicsiben, és látogass el Nagykörűre. A Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a Tisza-partján található település 200 hektáros cseresznyéskertjében áprilisban minden virágba borul, és fantasztikus látványt nyújt a rengeteg cseresznyefa fehér és rózsaszín virága. Sajnos 2021-ben elmaradnak a cseresznyevirágzási hagyományos ünnepségek, de a virágzó fákkal teli Nagykörűn sétálhatsz egyet, megcsodálhatod a növényeket, a Tiszát és az Instagramodra is remek képek készülhetnek a színes virágú fákkal.

Nézd meg magasból az Arlói-tavat!

Borsod-Abaúj-Zemplén megye különlegessége az Arlói-tó, ami egy megcsúszott homoktömeg miatt alakult ki, a suvadás nevű jelenság által. Pont kialakulási módja miatt érdekes, hiszen Európában a Gyilkos-tó mellett az Arlói-tó a másik suvadásossal létrejött tó, több ilyen nincs is. A csendes vidék a horgászok és a túrázók nagy kedvence. Ha panorámában szeretnél gyönyörködni, mindenképp mássz fel a tó körül lévő hegyre, ahonnan beláthatod az egész környéket. Közel van az Aggteleki Nemzeti Park, tele ritka állatfajtákkal, szintén megér egy látogatást.

Látnivalók Magyarországon Arlói tó
Kép forrása: Instagram/all_of_hungary

Panorámát néznél? A te helyed a pannonhalmi Lombkorona Tanösvény!

Ha a Makói Lombkoronasétány tetszett, akkor ne hagyd ki Pannonhalmán a Lombkorona Tanösvényt. A világörökség részét képező Pannonhalmi Bencés Főapátság mellett található a hal formájú tanösvény, ahonnan fantasztikus kilátás mellett sétálhatsz végig 80 méter hosszan. Legmagasabb pontja a talajtól 14 méter, és akadálymentesítve van.

tavaszi látnivaló a Pannonhalmi lombkorona Tanösvény
Kép forrása: Instagram/szallashu

Nézd meg Magyarország hobbitfaluját Hercegkúton!

Egyből a Gyűrűk Ura hobbitházai jutnak majd eszedbe a Tokaj mellett, Hercegkúton található pincesorról. Négy emeleten keresztül állnak egymás mellett a földbe vájt pincék, nagyjából 80 darab. Ha a térkép applikációdba írnád be, akkor a Gombos-hegyi és a Kőporosi pincesor kifejezéseket keresd. Annyira szép és különleges a környék, hogy a világörökség része lett 2002-ben. Bár bort most a korlátozások alatt nem tudsz kóstolni, a látványért is érdemes végigsétálni a tájon.

Hobbitfalu Hercegkút
Kép forrása: Instagram/hovamenjunk

Borítókép forrása: Instagram/szallashu