Barion Pixel Ezekkel az időmenedzsment appokkal a te heted is meg lesz mentve – Coloré

Ezekkel az időmenedzsment appokkal a te heted is meg lesz mentve

2021. 06. 07.

Ahelyett, hogy csak sodródnánk és mindent igyekeznénk fejben tartani, egyszerűbb a technikát segítségül hívni, hiszen a telefonunk mindent elvégez e tekintetben is.

Nézzük, melyek a legkorszerűbb telefonos applikációk, amelyek segíthetnek a megfelelő keretek közé terelni az időbeosztásunkat, elnavigálnak és még jelentéseket is készítenek, hogy mennyire voltunk hatékonyak!

Idomenedzsment
Forrás: unsplash.com
  • A RescueTime heti jelentéseket küld, hogy jelezze, milyen dolgokkal herdáljuk el az időnket. Az automatikus időkövetési funkciótól eltekintve ez az alkalmazás figyelemelterelést blokkoló és hatékony jelentéskészítő eszközökkel is rendelkezik. A RescueTime segít elkerülni, hogy túl sok feladatot vállaljunk be, amit lehetetlen elvégezni, de persze a dolgok felderítésével meg is mutatja, hol szabadíthatunk fel időt. Ez az alkalmazás rendelkezik egy csapatszoftverrel is, amely a csapattagok időgazdálkodására irányul, vagyis home office-os munkacsoportba is integrálhatjuk. Elérhető Android és iOS rendszereken is, de asztali gépen (laptopon) is használható.
  • A Focus Keeper a zseniális Pomodoro technika elvein alapul. Egyszerű, hatékony felhasználói felülettel rendelkezik, amely az igényeink alapján könnyen testreszabható. A Focus Keeper úgy lett kialakítva, hogy fokozza a koncentrációnkat és megszüntesse az idő nyomásával járó szorongás érzést. Ez az app is letölthető bármilyen rendszerre, a Pomodoro-technika pedig alkalmazható a munkára és tanulásra éppúgy, mint a házimunkára vagy bármilyen tevékenységre.
  • Mérd az időd a Toggl alkalmazással! A hatékony időgazdálkodás azzal kezdődik, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy pontosan mennyi időt fordítunk egy-egy projektre vagy feladatra. A Toggl lehetővé teszi, hogy mérjük az időt, kielemezzük a dolgokat és tervet készítsünk a jobb időmenedzsmentre. A Toggl kimondottan ajánlott online csapatoknak, mert nagyszerű alternatíva a munkaidő-nyilvántartásokhoz, ha nyomon kell követni, mennyi időt töltünk el különböző projektekkel.
  • Az Asana kombinálva az Everhour applikációval egy igazán nagyszerű bázist ad, ha csapatban dolgozunk és online munkabeosztásban. Az Asana kalendáriumszerűen fogja össze a napi teendőinket, projektek skálázására alkalmas, könnyen együtt tudunk benne működni a csapattagokkal, a munkafolyamatok megoszthatóak, hihetetlen széles palettát kínál a munkaszervezésre. A program összeköthető az Everhour és a Toggl appokkal, hiszen hasonlóan időt mér, de az egész csapat időbeosztását figyeli. Megszervezhetjük vele a heti workflowt, és ráláthatunk egymás munkájára is.