Barion Pixel A szilveszteri bulik sztárja: lebegő virágcserép – Coloré

A szilveszteri bulik sztárja: lebegő virágcserép

2021. 12. 27.

Év vége felé közeledve egy olyan tárgyat hoztam, aminek nincs túl sok értelme, de nagyon jól mutat. Bemutatkozik a lebegő virágcserép, ami akár a szilveszteri bulik sztárja is lehet.

„Csak ülök a konyhában, és le sem tudom venni a szemem a lebegő, forgó virágcserépről” – próbálta leírni a látványt az egyik vásárló. A szokatlan tárgy biztosan magára vonja a figyelmet, bárhová teszed is.

Nem „csak” ennyi előnye van azonban: tanulmányok szerint gyorsabban fejlődik és szebb lesz az szobanövény, ami mágnesen térben éli az életét.

Nem varázslat

A lebegő virágcserép bármelyik Harry Potter-filmben megállná a helyét, de valójában a mágneses levitáció (maglev) technológia elve alapján működik. A mágnesen levitáció során egy tárgy mechanikus felfüggesztés nélkül, pusztán a mágnesesség ellenpólusainak taszító ereje miatt lebeg a mágneses mező fölött. Ezt a technológiát alkalmazzák többek között a mágneses csapágyaknál vagy a mágnesvasutaknál.

A technológia még finomításra szorul

Bár az Amazonon a lebegő virágcserép többféle változata is elérhető, úgy tűnik, még finomítani kell a technológián, a legtöbben ugyanis arra panaszkodnak, hogy nem működik. Mások pedig azt mondják, hogy az árához képest kissé műanyag hatású, és a növényt is nehéz locsolni úgy, hogy ne csöpögjön ki a víz. Olyan is van persze, aki imádja, és azt mondja, egy kaktusz számára például ideális a hely.

Ha megtetszett a lebegő tárgy ötlete, de nem pont virágcserepet akarsz, nézz szét az interneten. Árulnak hasonló elven működő polcokat is például, amikre azt tehetsz, amit akarsz. Ha pedig szánsz rá 50-100 dollárt, akkor a zsinór nélküli, lebegő LED-égő, egy lebegő földgömb vagy kiskacsa is a tiéd lehet.

Borítókép forrása: YouTube

0 /eletmod/technika/a-szilveszteri-bulik-sztarja-lebego-viragcserep/