Barion Pixel Mutasd az arcod, megmondom, hogy mehetsz-e – Szingapúr beveti a modern technikát – Coloré

Mutasd az arcod, megmondom, hogy mehetsz-e – Szingapúr beveti a modern technikát

2023. 09. 21.

A modern, okos eszközök már az otthonunkba is beköltöztek, de a technika folyamatos fejlődésnek köszönhetően újabb területeket hódít meg. A szingapúri reptéren 2024-től vezetik be az új vámkezelést.

A Changi Airport 2024-től vezeti be azt az új technikai szolgáltatást tesz lehetővé az utasok számára.

Biometrikus technika: gyors azonosítás és adatkezelés

A biometrikus technológia azzal az előnnyel jár, hogy akár útlevél nélkül, csakis a biometrikus adatok felhasználásával azonosítsák magukat az utasok.

Teo Josephine, a szingapúri kommunikációs miniszter szerint:

Szingapúr lesz az egyik első ország a világon, amely bevezeti az automatizált, útlevél nélküli bevándorlási vámkezelést.

Az új, biometrimus technológiának köszönhetően az arcfelismerő szoftver már most bizonyos mértékig alkalmazásban van, de a közeljövőben azt várják, hogy csökkenni fog az utasok okmányainak ismételt bemutatása. Ezáltal nemcsak kényelmesebbé, de zökkenőmentesebbé tehető az utazás, de a reptéri alkalmazottak számára az adatok feldolgozása is.

Biometrikus technika
Az arc felismerésével történik az utas azonosítása, adatkezelése / Kép forrása: Jackie Niam / Getty Images

A biometrikus adatokat egyetlen hitelesítési tokenként használják és a különféle érintkezési pontokon alkalmazzák majd: poggyászfeladás, bevándorlási engedély, beszállás. Ennek köszönhetően nincs szükség a fizikai útlevél jelenlétére, beszállókártyára sem.

A Changi repülőteret a világ legjobbjának és legforgalmasabbnak tartják. Száznál is több légitársaságot szolgál ki. A légiforgalom kezd visszatérni a Covid járvány előtti szinte és ezt bizonyára még inkább segíteni fogja a biometrikus technológia. Valamint azt is remélik, hogy ez nagyobb kényelmet biztonságot jelent az utazók számára is.

Nyitókép forrása: ismagilov / Getty Images