Barion Pixel Ezért nem használ okostelefont korunk egyik legnagyobb filmrendezője – Coloré

Ezért nem használ okostelefont korunk egyik legnagyobb filmrendezője

2023. 07. 17.

A Memento, az Eredet, a Csillagok között rendezője, Christopher Nolan nem hagyja, hogy bármi is elterelje a figyelmét a munkáról – különösen egy okostelefon nem.

Christopher Nolan nem kér a modern technikából, ha a kommunikációról van szó. A héten debütáló Oppenheimer 52 éves rendezője a The Hollywood Reporternek adott interjújában elmesélte, hogy ha kommunikációról van szó, igencsak régimódi, mert nem hord magánál okostelefont és nem használ emailt. A beszélgetésből kiderült az is, hogy olyan számítógépen írja filmjeinek forgatókönyveit, amelyiken nincs internetkapcsolat.

„A gyermekeim valószínűleg ludditának hívnának” – mondta azokra az emberekre utalva, akik ellenzik a modern technológiát, hozzátéve, hogy ő azért tiltakozna a címke ellen. Úgy gondolja, hogy „maga a technológia és amit kínálni tud, csodálatos”, a többszörös Oscar-jelöltnek nagyon jó oka van arra, hogy távol maradjon az okostelefontól.

A figyelemelterelés szintjéről szól az egész. Ha saját anyagon dolgozok és írom a szövegkönyvet, nem igazán lenne célravezető, ha egész nap az okostelefonon lógnék.”

oppenheimer christopher nolan rendező
Az Oppenheimer stábja a film londoni premierjén, középen Christopher Nolan rendezővel. Forrás: Gareth Cattermole / Getty Images

Néhány évvel ezelőtt azt nyilatkozta a People-nek, hogy kinyithatós telefont hord magánál, mert könnyen elkalandozik a figyelme, ezért nem akarja, hogy az internethez bármikor hozzáférhessen, amikor épp unatkozik.

A legjobb gondolataim azokban a köztes pillanatokban születnek, amiket mások ma online töltenek, úgyhogy nekem nagy hasznomra van.

A Batman-trilógia megalkotója elmagyarázta azt is, miért nem szeret emailben kommunikálni kollégáival – elmondása szerint sosem érdekelte a kapcsolattartás ilyen formája, jobban szeret telefonálni.

Az Oppenheimer július 20-án kerül a mozikba és J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy) életét követi, azért a tudósét, aki II. világháború alatti atomfegyver-fejlesztési munkálatokat, vagyis a Manhattan tervet vezette. A forgatókönyv a Pulitzer-díjas életrajzon, az American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer – en alapszik, és igazi sztárdömpingre számíthatnak, akik megnézik. Főszerepet játszik benne ugyanis Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon és Florence Pugh is.

Magyar büszkeség is kapcsolódik a filmhez, ugyanis a Christopher Nolan rendezte alkotásban az egyik magyar karaktert, Szilárd Leót egy hazánkfia alakította, aki nem más, mint Haumann Máté.

Forrás: People
Borítókép forrása: Getty Images
0 /eletmod/sztarok/rendezo-okostelefon-christopher-nolan/