Bénulással járhat a sztárok körében hódító új trend, a bukkális zsírleszívás

2023. 04. 05.

Bár még mindig a mellnagyobbítás és a zsírleszívás vezeti a legnépszerűbb plasztikai beavatkozások listáját, évente jelennek meg újabb trendek, amelyekre a sztárokat követve aztán a civil lakosság egy része is felül. Most épp a bukkális zsírleszívás, vagyis az arc zsírpárnáinak eltávolítása dívik, de vajon jó ötlet ez?

Évszázadokkal ezelőtt a hófehér bőr volt a szépség jelképe, aztán egyszer csak a napbarnított bőr lett a kívánatos. A huszadik század közepén a Marilyn Monroe-féle gömbölyű idomok hódítottak, majd a kilencvenes években a csontsovány „heroin-sikk” volt a divat. Az aktuális szépségideált pedig a plasztikai sebészek kései mindig élesen megszabták, így ha valaki nem az áhított külsővel született, de volt elég pénze, még mindig megváltoztathatta testrészeit olyanra, amilyenre csak szerette volna. Az utóbbi hónapokban például a pufi orcáknak üzent hadat a plasztika a bukkális zsírleszívással, amelyet Chrissy Teigen és Bella Hadid modelleken át sok híresség kért sebészétől idén.

Viszlát, pufi orcák!

Emlékeztek még azokra az időkre, amikor az egészségesen telt, feszes arc volt a divat? Nos ennek annyi, úgy tűnik, hogy leáldozóban a hialuronsavas és saját testzsíros arcfeltöltés korszaka, mert a bukkális zsírleszívás épp az ellenkező hatást váltja ki. A járomcsont és az állkapocs közötti zsírpárnákat távolítják el a beavatkozás során, és az így beesetté váló terület pedig kihangsúlyozza az arc csontozatát.

Előnyei közé tehát a szakemberek a „szoborszerűbb megjelenést” és „az arc területének definiáltabbá válását” sorolják, és elmondásuk szerint a beavatkozás által harmonikusabbá válhat az arc. Olyan páciensek körében népszerű, akiknek túlságosan telt arcuk van a szájüregben lévő zsírfelesleg miatt. A zsírleszívás csökkentheti az alsó szemhéj alatti duzzanatot vagy a bőr állkapocs körüli megereszkedését. Általában azoknak ajánlják, akiknek természetesen kerek az arcuk és kevésbé kontúros az állkapcsuk.

A szépség ára

Rengeteg sztáron láthatóak a beavatkozás eredményei, Lea Michele (a borítóképen), Anya Taylor-Joy, Kendall Jenner, Cardi B, Bella Hadid, Zoe Kravitz, Dove Cameron, Sophie Turner, de még az egykori One Direction-ből ismerős Liam Payne is eltávolíttatta arczsírja egy részét az elmúlt időszakban.

bukkális zsírleszívás
Sophie Turner és férje, Joe Jonas az idei Oscar-gálán. Forrás: Northfoto

A FOREO utánajárt a műtét veszélyeinek, és közleményükben azt írják, „a bukkális zsíreltávolító beavatkozás hosszú távú hatásai azonban nagyrészt még ismeretlenek, de az biztosan tudható, hogy az eltávolított szöveteket visszahelyezni többé már nem lehet. A műtét kockázatai közé tartozik többek között az idegkárosodás, a bevérzés, a zúzódás, a fertőzés és az érintett területek hosszútávú bénulása is. Éppen ezért érthető, hogy nem mindenki meri alávetni magát ennek a végleges eredmény hozó eljárásnak.”

Helyette inkább BEAR arcfeszesítő eszközüket ajánlják, amely „egy természetesebb módja a kontúrosabb megjelenés elérésének, a bukkális zsíreltávolító műtét negatív hatásai nélkül. A készülék a mikroáramos technológiát és T-Sonic pulzálást használja a mikrokeringés és a nyirokelvezetés fokozására, így elősegítve a méreganyagok távozását.”

Borítókép forrása: Northfoto