Barion Pixel Gólyahír: Serena Williams második gyermekével várandós – Coloré

Gólyahír: Serena Williams második gyermekével várandós

2023. 05. 02.

A teniszcsillag Instagram fiókján, a MET-gálára készülve jelentette be az örömhírt.

„Annyira izgatott lettem, amikor Anna Wintour meghívott hármunkat a MET-gálára” – írja legfrissebb Instagram posztjában a 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes Serena Williams, aki ezzel a poszttal nem csak a MET-gálán való részvételét, hanem egyúttal második terhességét is bejelentette a nagyérdeműnek. A közzétett képen Williams egy fekete bársony ruhában (Gucci) mosolyog férje, Alexis Ohanian üzletember oldalán: a médiamogul és a sportoló 2015 óta alkotnak egy párt. 

Serena Williams és Alexis Ohanian, az álompár

Noha mindketten amerikaiak, a pár érdekes módon Olaszországban találkozott először: Serena épp a barátaival töltötte az estét egy vendéglátóhelyen, Ohanian pedig a mellettük lévő asztalhoz huppant le barátjával. A Reddit-alapítója egy évvel később, ugyanebben a római étteremben kérte meg Williams kezét, majd egy hónappal később meglepődve konstatálták, hogy Serena gyermeket vár. Első csemetéjük, Alexis Olympia 2017. szeptember 1-jén látta meg a napvilágot. 

Serena Williams, terhes, várandós, MET-gála 2023
Kép forrása: Dimitrios Kambouris/Getty Images

A két gyermek közti (viszonylag) nagy korkülönbséget magyarázza, hogy Williams életveszélyes állapotba került a szülés közben: a vajúdás során vészesen lelassult a szívverése, így életmentő császármetszést végeztek rajta. A megpróbáltatások sajnos itt nem értek véget, mivel a beavatkozás után alig kapott levegőt. Később vérrögöket találtak a tüdejében, amelyeket szerencsére sikerült feloldani, s ha ez nem lett volna még elég, felszakadt a császármetszés hege, így több műtéten is átesett a szülést követően, míg a sebészek megfelelően orvosolták a problémát.

A történet pikáns folytatása, hogy amikor a szülés után Williams először vett részt a Roland Garroson, egy fekete, testhez simuló kezeslábasban jelent meg a plénum előtt, amely afféle modern visszér-harisnyaként funkcionált: a bőrre nehezedő nyomás segített megelőzni egy újabb embólia létrejöttét. A verseny szervezői „soknak” érzékelték Williams öltözékét, így kijelentették, hogy többé nem tolerálják az ehhez hasonló szetteket a versenyen, mire Serena a következőképp válaszolt: „A Grand Slam szervezőinek joguk van azt csinálni, amit akarnak… Ha tisztában vannak vele, hogy bizonyos választásoknak egészségügyi okai vannak, képtelenség, hogy nem engedélyeznék azt a későbbiekben játékosoknak.” 

Williams tegnapi bejelentése talán azért sem meglepő, mert tavaly óriási médiavisszhang közepette visszavonult a profi tenisztől: elmondása szerint többek között azért, hogy családjára koncetrálhasson. Egy korábbi, a visszavonulással kapcsolatos esszéjében így írt erről: „Soha nem szerettem a nyugdíjazás szót. Nem érzem modern kifejezésnek. Az, hogy abbahagyom a teniszt, evolúcióként írható le leginkább.” 

A sportoló visszavonulása óta sem tétlenkedett: létrehozta az S by Serena nevű divatmárkáját, a Serena Williams Jewelry ékszarcsaládot, valamint a Serena Ventures nevezetű céget. A teniszcsillag második terhességéhez ezidáig olyan sztárok gratuláltak, mint Michael B. Jordan vagy Nicola Peltz Beckham, de együtt örülnek a sztárral Wimbledon, a US Open, valamint az Olimpia szervezői is. 

Forrás: HarpersBazaar.com
Borítókép forrása: Taylor Hill/Getty Images