Barion Pixel Camila Cabello, Hans Zimmer és David Attenborough egy produkcióban – Igazi sztárparádé A fagy birodalma 2-ben – Coloré

Camila Cabello, Hans Zimmer és David Attenborough egy produkcióban – Igazi sztárparádé A fagy birodalma 2-ben

2022. 10. 28.

Többéves forgatás után elkészült Sir David Attenborough narrálásával A fagy birodalma 2 (Frozen Planet II), amely a Föld jeges tájaira röpít el bennünket, hogy láthassuk azokat, amíg még lehet. Az ismeretterjesztő sorozat lenyűgöző képei mellett a zenére is érdemes odafigyelni, hiszen azt olyan világsztárok jegyzik, mint Hans Zimmer és Camila Cabello.

Több, mint egy évtizeddel az Emmy-, BAFTA- és NTA-díjas első sorozat után A fagy birodalma 2 ismeretlen, új, fagyott világokat mutat be, annak minden szépségével és árnyoldalával, egy folyton változó, törékeny környezetben: a jég birodalmában.

A természetvédelmi dokumentumfilm-sorozat, amelyet a BBC és a The Open University közösen készített, megmutatja, hogy ezek a folyton változó jeges világok milyen drámai hatást gyakorolnak, nemcsak az ott élő állatok életére, hanem az egész bolygónkra.

A fagy birodalma 2
Kép forrása: BBC Earth

A négyévnyi expedíció ideje alatt készült felvételeknek köszönhetően a néző megismerheti a Föld leghidegebb, legjegesebb pontjainak élővilágát, az Antarktisz és az Északi-sarkvidék kietlen pusztáit, a tundra és a boreális erdők kegyetlen vidékeit, eddig ismeretlen tájait.

A fagy birodalma és a zene

A hatrészes sorozat vasárnap este 18 órakor indul a BBC Earth magyarországi csatornáján. A lenyűgöző képek mellett a zenére is érdemes lesz majd odafigyelni, hiszen azt két világsztár jegyzi. Egyikük nem más, mint a neves filmzeneszerző, Hans Zimmer, akinek többek közt olyan produkciókhoz kötődik a neve, mint a Gladiátor, a Dűne, a Karib-tenger kalózai vagy az Oscar-díjat nyert Oroszlánkirály. Zimmer egyébként nem először adja nevét természetfilmekhez, hiszen a Bleeding Fingers Music zeneszerző tagjaival együtt korábban szintén közösen komponálta a Planet Earth II sorozat BAFTA-díjra jelölt zenéjét, valamint ő írta a kottát a kritikusok által elismert Blue Planet II-höz is.

A mostani A fagy birodalma 2 alkotásban Zimmer két jól ismert munkatársa, Anže Rozman hangszerelő és Russell Emanuel producer is közreműködött.

A neves filmzeneszerzőnek számos BAFTA-, Oscar-, Golden Globe-, Grammy- és Emmy-díj jelölése volt az évek során, melyek közül többet meg is nyert. Legutóbb a Dűne című film zenéjéért érdemelt BAFTA-díjat és Golden Globe-ot.

Hans Zimmer
Hans Zimmer / Kép forrása: BBC Earth

A film dalát különleges hangszínével a 25 éves Camila Cabello teszi teljessé. A mexikói-kubai származású énekesnő tíz évvel ezelőtt a Fifth Harmony formációban nyűgözte le az amerikai X-faktor zsűrijét. A tehetségkutató meghozta számukra a népszerűséget, később több világkörüli turnén is részt vettek a csapattal. Camila 2016-ban szólókarrierbe kezdett, azóta olyan nevekkel zenélt együtt, mint Shawn Mendes, Pitbull vagy Ed Sheeran.

Cabello dalszövege Zimmer zenéjével párosítva a sorozat témájának törékenységét hangsúlyozza: a világ leghidegebb vidékein, a tundrákon és hegycsúcsokon, ahol a bolygó legrejtélyesebb vadállatai uralkodnak, egy olyan világban találjuk magunkat, amely folyamatosan változik, és amelyben életben maradni minden percben igazi csodának számít.

A két ikon himnikus hangzású dala, a Take Me Back Home nemrég debütált Londonban, a Royal Albert Hall falai között. Itthon az október 30-i premieren csendül majd fel először.

A dal itt hallgatható meg:

Borítókép forrása: BBC Earth