A Disney élőszereplős Notre Dame-i toronyőr című alkotása talán mégsem valósul meg – ez az oka

2023. 05. 15.

Esmeralda, Quasimodo és Claude Frollo, vagyis a Notre Dame-i toronyőr története talán mégsem oly könnyen kivitelezhető a mai túlérzékeny világban.

Eddig 16 élőszereplős filmet (pl. 101 kiskutya, Aladdin, Szörnyella, Szépség és a Szörnyeteg, Oroszlánkirály) készített a Disney a mesefilmjei nyomán, és szinte mindegyik kasszasiker lett, így nem csoda, hogy nemrég bejelentették a Moana, illetve a Lilo és Stitch élőszereplős változatát is. A legújabb nagy durranás A kis hableány, ami már a forgatási fázisban sok indulatot keltett, hiszen az új adaptációban Ariel színes bőrű, ami önmagában nem probléma, ugyanakkor teljesen megváltoztatják az eredeti karaktert.

A Hófehérke is előkészületben, ahol pedig az verte ki bizonyos embereknél a biztosítékot, hogy a törpéknek, miért kellene törpének lenniük. Így lekicsinyített normál magasságú szereplők várhatóak, ami lássuk be, talán ijesztő is lesz.

Notre Dame-i toronyőr
Forrás: IMDB

A Notre Dame-i toronyőr is karcolja a mai polkorrekt valóság mázát, hiszen, hogyan is keltsünk életre egy testi fogyatékkal élőt, úgy, hogy az mindenkinek megfelelő legyen? Ráadásul az eredeti amerikai Notre Dame-i toronyőr címe így szól: a Notre Dame-i Púpos.

2019-ben azt mondták, elindul a projekt, melynek rendezője Josh Gad lesz, ám úgy néz ki, Quasimodo elakadt valahol. A Disney zeneszerzője, Alan Menken a közelmúltban adott interjút a Comicbook.com-nak, ahol a film előrehaladásáról is beszélt.

Notre Dame-i toronyőr
Forrás: IMDB

Fogalmam sincs mi történt. Nehéz ez, mert a Quasimodo film és a sztorija sok valós kérdést vet fel, amelyek fontosak, van mondanivalója, és meg kellene ezeket vizsgálni, vitatni az embereknek. Megállapodásra lenne szükség arról, hogyan kezeljük ezeket a kérdéseket a filmben. Most elég sok a bizonytalanság, mondhatjuk, hogy áll a projekt. De a Herkules-film folyamatban van, és igazán izgalmas lesz, ennek örüljünk!

– árulta el a kulisszatitkokat Menken.

A Notre Dame-i toronyőr történetének legmodernebb változatáról tehát egy időre biztosan le kell mondanunk, de helyette jó pár különleges, élőszereplős csemege érkezik a Disney-től. Már le lehet foglalni a jegyeket a május utolsó napjaiban debütáló A kis hableányra.

Forrás: Just Jared
Borítókép forrása: IMDB