Barion Pixel Te tudod, mely hírességek gyermeke látható a képen? Teszteld tudásod a Coloré nepo baby kvízével! – Coloré

Te tudod, mely hírességek gyermeke látható a képen? Teszteld tudásod a Coloré nepo baby kvízével!

2024. 02. 02.

Vajon mennyire „érvényes” egyesek színész vagy épp modellkarrierje, ha ismert, szakmabeli szüleik révén már beleszülettek a gazdagságba és népszerűségbe? Az utóbbi hónapokban ismét fellángolt nepo baby vita középpontjában ez a kérdés áll.

Azt biztos tudod, hogy Miley Cyrus, Kate Hudson és Jamie Lee Curtis híres szülők gyermeke (tehát nepo baby), és talán kevésbé ismert tény, de Jennifer Aniston, George Clooney és Gwyneth Paltrow szülei is szakmabeliek. Mégis, a fenti neveket hallva fel sem merült benned, hogy sikereiket anyunak és apunak köszönhetik. Másokban viszont igen, főleg Hollywood fiatalabb generációját tekintve, ezért is forró téma mostanában a nepotism vagy nepo baby-k létjogosultsága. De miről is beszélünk?

A nepo baby kifejezés eleje a nepotism (nepotizmus) szóra utal, ami a rokonok és családtagok irányában megnyilatkozó pozitív megkülönböztetést takarja. Nepotizmus az, ha egy cégvezető a fiát teszi meg utódjának, holott vannak nála sokkal rátermettebb jelöltek is, de úgy gondolja, a vér kötelezi. Gyakran felüti a fejét a nepotizmus politikai és üzleti körökben, és nepotizmust emlegetnek mostanában sokszor Hollywood kapcsán is, ahol mindig is jellemző volt, hogy sok sztár gyermeke tör a szüleihez hasonló babérokra. Sokan pedig nehezteléssel gondolnak rájuk és igazságtalanságot kiáltanak, mondván, ezeknek az embereknek könnyebb dolguk volt bejutni a rivaldafénybe, hiszen nem kellett vért izzadva meghallgatásokra járni, vagy pincérkedni, miközben arra vártak, hogy felfedezzék őket.

De vajon igazuk van a kételkedőknek? Melyik szülőt hibáztathatjuk azért, hogy ott segíti gyermeke útját, ahol csak tudja? (Más kérdés, ha mások hátrányt szenvednek amiatt, mert apu odaszólt egy castingra, hogy a lányát válogassák be inkább). Mennyire biztos, hogy a híres anyák és apák gyermekei nem tehetségük és kitartásuk révén jutottak el odáig, ahol most vannak, hanem szüleik hátszelével? Naphosszat vitatkozhatnánk ezen a témán, helyette azonban nézzük meg, hogy melyik színésznek, modellnek vagy énekesnek kik a szülei?

Borítókép és a kvíz fotóinak forrása: Northfoto