Meghalt a férfi, akiről a Betépve című film szól – George Jung 78 éves volt

2021. 05. 07.

Ki ne emlékezne Johnny Depp híres filmjére, a Betépve című alkotásra, amelynek főhőse valóban létező személy volt?

A 2001-ben bemutatott Betépve című film ma már a legnagyobb klasszikusok közé tartozik, amely Johnny Deppnek is elhozta a várva-várt hírnevet.

'what's Eating Gilbert Grape?' By Lasse Hallstrom, Usa, 1993.
Forrás: northfoto.com

A történet egy fiatal férfiról szólt, aki a gyors meggazdagodás reményében drogkereskedőnek állt. A férfit George Jungnak hívták, aki az amerikai álmot akarta megvalósítani, méghozzá úgy, ahogy ő gondolta. Bár az elején úgy tűnt, hogy a gazdagság és a szerelem is összejön neki, ahogy lenni szokott, őt is utolérte a végzete. 1994-ben elfogták és 20 év börtönre ítélték. 2014-ben szabadult, így mindössze 7 évig élvezhette a szabadságot.

Szerdán, ugyanis 78 évesen elhunyt. Halálhíre sokakat megrendített, hiszen nemcsak az életéből készült életrajzi alkotás, hanem a filmnek köszönhetően Johnny Depp is beírta magát a filmtörténelembe. George a 70-es és 80-as évek egyik legjelentősebb személyiségnek számított a kokainkereskedelemben Pablo Escobar mellett, akivel nagyon jó kapcsolatot ápolt. Ő és Carlos Lehder építették fel az amerikai kokainpiacot.

Halálának hírét az Instagramon osztották meg, ahol rengetegen köszöntek el az ismert bűnözőtől:

A hírhedt kokaincsempészt szülővárosában, Weymouthban érte a halál. Jung – akit Boston Georgeként is becéztek – annak idején az egekbe magasztalta Depp alakítását. A film mellett egy ötrészes dokumentumfilm-sorozat is készült a férfi életéről.

Forrás: justjared.com