Barion Pixel A 26 éves Marisa Abela lesz a főszereplő a közelgő Amy Winehouse életrajzi filmben – Coloré

A 26 éves Marisa Abela lesz a főszereplő a közelgő Amy Winehouse életrajzi filmben

2023. 01. 15.

A 26 éves Marisa Abela karrierje ezzel óriási lendületet vesz, hiszen sok-sok megvalósulatlan projekt után végre elkészül a Winehouse film.

A közelgő Amy Winehouse életrajzi filmben, amely a Back to Black címet kapta Amy albuma után, a filmipar új üstököse, Marisa Abela lesz a főszereplő. A Focus Features és a Monumental Pictures a Studio Canallal együttműködve készíti el a filmet, a forgatás pedig január 16-án kezdődik Londonban.

A legendás énekesnő halála óta számos Winehouse-életrajz készült, de egyik sem valósult meg végül film formájában. Winehouse családja 2018-ban szerződést kötött a Monumental Pictures- szel, hogy a sztár élettörténetét a Kinky Boots írója, Geoff Deane adaptálja.

Marisa Abela
Forrás: Northfoto

Marisa Abela sok mindenben megfelel annak, amit a csapat – köztük Sam Taylor-Johnson rendező, Winehouse barátja és Mitch Winehouse, Amy apja – állítólag keres. Marisa Abela zsidó származása is fontos, csakúgy, mint a 26 éves lány éppen virágzó hírneve. Mitch Winehouse azt nyilatkozta, hogy „egy ismeretlen, fiatal, angol színésznő, aki kicsit úgy néz ki, mint Amy”, kell, hogy játssza a lányát, szemben egy olyan hatalmas sztárral, mint Lady Gaga. Ami Amy Winehouse legendás ének stílusát illeti, vannak még kérdőjelek, hiszen Marisa Abela soha nem énekelt képernyőn.

A nemrég debütált Whitney Houston filmben például nem a főszereplő Naomi Ackie énekel, hanem Whitney eredeti hangja szólal meg a legtöbb dalban. Kérdés, hogy itt, hogyan tervezik a készítők, hiszen nem okozhatnak csalódást hangban sem a rajongóknak.

A Matt Greenhalgh által írt forgatókönyvből, Sam Taylor-Johnson (A szürke ötven árnyalata) rendezésében készülő film a brit énekesnő életét a 2011-ben bekövetkezett haláláig követi nyomon, de a cselekményről egyelőre nem sokat lehet tudni, vagy arról, pontosan honnan indul majd a történet. Egyhamar nem kerül sajnos képernyőre, hiszen még csak most kezdődnek el a forgatások.

Amy Winehouse
Forrás: Northfoto

Amy Winehouse 2011. július 23-én hunyt el, 27 évesen, halálnak oka alkoholmérgezés volt. Halála utána a Back to Black című albuma az Egyesült Királyság legtöbb példányban elkelt lemeze lett a 21. században.

Forrás: hollywoodreporter.com
Borítókép forrása: Northfoto
0 /eletmod/sztarok/marisa-abela-amy-winehouse/