Lisa Marie Presley hagyatéka: kié lesz a kastély, és fedezik-e hirtelen kötött életbiztosításai a hátrahagyott adósságokat?

2023. 01. 31.

Elvis Presley lánya, Lisa Marie Presley feltehetően tudta, hogy nagy baj van, és halála előtt nem sokkal több életbiztosítást is kötött, illetve rendelkezett 30 millió dolláros birtokáról.

Mint ismeretes, Lisa Marie Presley, Elvis és Priscilla Presley lánya, tragikus hirtelenséggel hunyt el január 12-én, 54 éves korában. Örökölt szívbetegséggel küzdött, ami a fiatalon bekövetkezett halált okozhatta, mikor otthonában rosszul lett, a Graceland-i birtokon. Exférje – aki vele élt – talált rá, és azóta el is temette a család, most pedig napvilágra kerültek a hagyatéki dokumentumok is.

Lisa Marie Presley
Forrás: Northfoto

Egy külföldi lap állítja, hogy a néhai Rock’n’Roll ikon lánya 16 millió dolláros adósságot halmozott fel, miután elherdálta az apjától örökölt 100 millió dolláros vagyont. És feltehetően emiatt, halála előtt nem sok idővel, legalább három életbiztosítást kötött, hogy három lánya számára ne adja majd tovább a kellemetlen pénzügyi hátralékot.

Lisa soha nem volt fegyelmezett a pénz költési szokásaiban, imádott költekezni, rossz befektetéseket választott. Alapvetően 100 millió dollárt tapsolt el 25 év alatt.

– mondta Katie Hayes, a TMZ producere.

Elvis lányának négy gyermeke volt, közülük a fia, Benjamin, öngyilkos lett. Három lánya, a 33 éves Riley Keough színésznő, illetve 15 éves ikerlányai, Harper Vivienne Ann és Finley Aaron Love. Ők örökölték volna meg Lisa Marie Presley adósságait, amelyek a halála előtt 4 millió dollárra rúgtak, és 2,5 millió dollárral még tartozott az adóhivatalnak is.

Lisa Marie Presley
Forrás: Northfoto

A lányok azonban feltehetőleg mégsem azonnal adóssággal kezdik meg a gyászidőszakot, mivel anyjuk a halála előtt két életbiztosítást is kötött, melyek 25 millió illetve 10 millió dollár kárpótlást fizetnek a családnak, illetve egy harmadik kötvény is Lisa Marie Presley nevén van, ami további milliókat fizethet ki. Így gyermekei, mint haláleseti kedvezményezettek között felosztásra kerül a pénz, amiből rendezhetik az adósságokat.

Az rejtély, hogy ilyen komoly egészségügyi kockázattal, hogyan és melyik biztosítási társaság vállalta be ezt a szerződést. A tennessee-i államban található híres memphisi birtok, a Graceland rezidencia és a kastély a vagyonkezelő közlése szerint Elvis 1977-es halála után a lányára szállt, mostantól pedig az unokái javát szolgálja majd.

Forrás: dailymail.com
Borítókép forrása: Northfoto