Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio közös filmje ekkor érkezik 2023-ban – Íme a legfrissebb infók a Megfojtott virágokról

2023. 03. 30.

Két premierdátumot is kapott Leonardo DiCaprio történelmi drámája, amely az olajban gazdag föld birtokosai, az Osage törzs tagjainak sorozatos meggyilkolásáról szól.

A Killers Of The Flower Moon, azaz Megfojtott virágok David Grann könyvének filmadaptációja. Főszereplői Leonardo DiCaprio, Brendan Fraser, Robert De Niro, Jesse Plemons, a rendező pedig a legendás Martin Scorsese.

A filmet eredetileg 2022-ben tervezték bemutatni, de 2022 júliusában már kijelentették, hogy a film még nem készült el, ezért 2023-ra halasztották a premiert. Jelenleg a dráma premierje egy filmfesztiválon várható 2023-ban, majd október 6-án debütálhat, de csak néhány kiváltságos moziban. Október 23-tól lesz látható szélesebb körben. A filmet digitálisan az Apple Studios forgalmazza a Paramount Pictures-szel közösen, illetve egy idő után az Apple Tv+-on is streamelhető lesz.

Leonardo DiCaprio, Megfojtott virágok
Forrás: Apple TV+

Köszönhetően a remek regénynek, a zseniális és meghökkentő történetnek, valamint a fantasztikus, Oscar-díjas szereplőgárdának, a Megfojtott virágok 2023 egyik legjobban várt és legkomolyabbnak ígérkező alkotása.

Scorsese a filmet az Eric Roth-tal írt forgatókönyv alapján rendezi. A film David Grann azonos című bestseller könyvén alapul. A történet az 1920-as évek Oklahomájában játszódik, és bemutatja az amerikai őslakosok tagjainak sorozatos meggyilkolását, valamint az FBI nyomozását a brutális bűncselekmény sorozat folytán .

Leonardo DiCaprio
Forrás: Northfoto

A kiválasztott fesztiválokon még az ősz előtt bepillanthatnak a filmbe a szerencsés kritikusok, és több forrás szerint a film várhatóan az idei Cannes-i Filmfesztiválon debütál majd, ahol az egyik legcsodálatosabb premier lesz.

A Megfojtott virágok az Imperative Entertainment, a Sikelia Productions és az Appian Way közreműködésével készül. A producerek Scorsese, Dan Friedkin, Bradley Thomas és Daniel Lupi, executive producerként pedig Leonardo DiCaprio, Rick Yorn, Adam Sommer, Marianne Bower, Lisa Frechette, John Atwood, Shea Kammer és Niels Juul tevékenykednek a projektben.

Forrás: Variety
Borítókép forrása: Northfoto