Barion Pixel Stephen King 2021-es Billy Summers című regényét filmre adaptálják, amelyben Leonardo DiCaprio lehet a főszereplő – Coloré

Stephen King 2021-es Billy Summers című regényét filmre adaptálják, amelyben Leonardo DiCaprio lehet a főszereplő

2023. 02. 06.

Stephen King Billy Summers című bestseller könyvét játékfilmmé alakítják Leonardo DiCaprio és JJ Abrams közreműködésével.

Noha a regényt Stephen King írta, a Billy Summers egy krimi, amely a névadó, idősödő bérgyilkost követi nyomon, aki elvállal még egy utolsó megbízatást tervezett visszavonulása előtt. Nem sokkal azután, hogy 2021-ben megjelent, és a The New York Times bestseller listájának első helyén debütált, a Billy Summerst rövid időn belül kiválasztotta JJ Abrams Bad Robot nevű produkciós cége, hogy egy limitált sorozatba adaptálják. Most mégis úgy tűnik, a Billy Summersből végül nagy mozifilm lesz.

Majdnem egy évvel azután, hogy a Billy Summers limitált sorozatként fejlesztés alá vonták, a Deadline most arról számolt be, hogy a Warner Bros. megszerezte a legkelendőbb könyv jogait, és úgy döntött, hogy játékfilmként jobban fog működni. JJ Abrams Bad Robot és Leonardo DiCaprio Appian Way cége marad producere a filmnek. Attól függően, hogyan alakul a Billy Summers forgatókönyve, amelyet Ed Zwick és Marshall Herskovitz ír, DiCaprio pedig feltehetőleg a címszereplő lesz, míg Abrams a projekt rendezője.

JJ Abrams
Forrás: Northfoto

A Billy Summers, amely játékfilmként még nagyon korai fejlesztés alatt áll, csak egy lesz a sok Stephen King-adaptáció közül, amelyek a képernyőre kerülnek, köztük néhány már 2023-ban. A The Boogeyman-hez már láthatunk előzetest és júniustól retteghetünk is a klasszikus történeten a mozikban.

Stephen King
Forrás: Northfoto

Várható a Salem’s Lot (A gonosz háza) remake-je is, ami egy 1979-es vámpír horror újraélesztése lesz. Ezeken kívül a Kedvencek temetőjének előzményfilmje is készülőben van, a Sötét toronyból pedig ezúttal sorozatot álmodtak meg a Prime Video-ra, miután a mozis változat nem hozta el a kellő népszerűséget.

Forrás: justjared.com
Borítókép forrása: Northfoto