Barion Pixel Erre tényleg készülni kell! Leonardo DiCaprio filmje, a Megfojtott virágok az Avatar hosszát is felülmúlja játékidőben – Coloré

Erre tényleg készülni kell! Leonardo DiCaprio filmje, a Megfojtott virágok az Avatar hosszát is felülmúlja játékidőben

2023. 04. 19.

A Killers of the Flowers Moon eredeti című történelmi dráma főszereplői Leonardo DiCaprio, Robert De Niro és Lily Gladstone.

Martin Scorsese Megfojtott virágok című filmjének hivatalos játékideje 3 óra 26 perc, erősítették meg a bennfentesek. Az Apple Original Films-től érkező vadnyugati krimi a Comscore adatai szerint a modern idők egyik leghosszabb hollywoodi filmje.

leonardo dicaprio
Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

Nemrég az Avatar második részéhez, A víz útjához 3 óra 12 percet kellett ülve töltenünk, ám a Scorsese film ezt is túlszárnyalja. Nem meglepő, korábbi Netflixes sikere, Az ír is három és fél órás volt. Ez a játékidő több nagy sikernél hasonlóan alakult, bő háromórás a Titanic, – amelynek szintén Leonardo DiCaprio volt a főszereplője – a Gyűrűk Ura, a Schindler listája és a Keresztapa II. Persze még ezek sem túl hosszúak minden idők egyik leghosszabb filmjéhez képest, ami a hétórás Sátántangó.

Avatar
Forrás: Northfoto

Az Apple együttműködik a Paramounttal annak érdekében, hogy Scorsese nagy horderejű filmjét hagyományos módon a mozikban mutathassák be világszerte, majd egy későbbi időpontban elérhetővé válik az Apple TV+-on.

A filmtörténelem három legnagyobb bevételt hozó filmjei is több, mint három órásak. Az első az Avatar (2 óra 41 perc), majd a Bosszúállók: Végjáték (3 óra és 2 perc), illetve az említett Titanic. A film premierjét a jövő hónapban a Cannes-i Filmfesztiválon tartják, majd október közepén mutatják be a mozikban.

A Megfojtott virágok, amelyet Scorsese és Eric Roth forgatókönyvíró David Grann 2017-es bestseller-könyvéből adaptált, középpontjában az 1920-as évek elején Oklahomában elkövetett Osage-féle gyilkosságsorozat FBI-nyomozása áll. A történet “rémuralom” néven vált ismertté, miután olajat fedeztek fel a törzsi földeken és ez rengeteg ártatlan ember életébe került.

Leonardo DiCaprio legutóbb a Netflixes Ne nézz fel! című szatírában mutatta meg zseniális színészi tehetségét, így nem csoda, hogy mindenki várja a különleges alkotást.

Forrás: Deadline
Borítókép forrása: IMDB