Íme Katalin hercegné és Vilmos herceg 5 kedvenc úti célja

2022. 07. 23.

Katalin hercegné és Vilmos herceg hivatalos útjairól rendszeresen beszámol a média, azonban arról szinte semmit nem tudni, hogy hol szokott vakációzni a britek kedvenc hercegi párja. A Condé Nast Traveller kiderítette, hogy európai síterep és egzotikus szigetek is vannak a favoritjaik között.

Katalin hercegné és Vilmos herceg minden lépését árgus szemekkel figyeli a média, így aki kíváncsi a hercegi pár életére, pontosan tudhatja, hogy éppen milyen eseményeken vettek részt, kikkel találkoztak, milyen öltözékben jelentek meg, akár még azt is, hogy milyen márkájú pezsgőt ittak. Arról azonban szinte soha nem hallani, hogy hol vakációznak. Ennek járt utána a Condé Nast Traveller utazási magazin, amely összegyűjtötte Katalin és Vilmos 5 kedvenc úti célját. Kiderült, hogy némelyik nincs is olyan messze.

Katalin hercegné és vilmos
Arról nem sokat tudni, hogy Katalin hercegné és Vilmos hol vakációznak / Kép forrása: Northfoto

1. Courchevel, Francia Alpok

Köztudott, hogy a hercegi pár imád síelni – kapcsolatuk hajnalán, 2004-ben is, a svájci Klosters síterepen mutatkoztak először együtt nyilvánosan. Klosters egyébként Károly herceg kedvenc síterepe, a trónörökös annyira gyakran fordul meg itt, hogy az üdülőhely két sífelvonót is elnevezett róla. Vilmos és Katalin viszont egyre ritkábban jár már Klostersbe, őket inkább a Francia Alpok varázsa vonzza. Kedvenc helyük a Három-völgy (Les 3 Vallées) egyik luxus síterepe, Courchevel, ahol olyan nevekkel csúszhatunk együtt a havas lejtőkön, mint Giorgio Armani, Amal és George Clooney vagy a Beckham család tagjai.

Courchevel
Courchevel, a Három-völgy (Les 3 Vallées) egyik luxus síterepe / Kép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

Katalinék Courchevelben töltötték 2016 márciusában első családi vakációjukat is négyesben, György herceggel és Sarolta hercegnővel, idén a húsvéti szünetben pedig ismét visszatértek, immár a legkisebb herceggel, Lajossal bővítve a csapatot. A lesifotósok nagy örömére a gyerekek önfeledten játszottak a hóban, sőt, Katalin húgát, Pippa Middletont is sikerült lencsevégre kapniuk a paparazziknak.

2. Rutundu-tó, Kenya

Tizenkét évvel ezelőtt, egyik napról a másikra, egy félreeső nyaraló lett a világ leghíresebb helye, amikor Vilmos herceg úgy döntött, a Rutundu-tó partján lévő faházban kéri meg Kate Middleton kezét.

Rutundu
A Rutundu-tó nem egy felkapott turista desztináció / Kép forrása: Uniq Hotels

A pár a Lewa Downs vadrezervátumból érkezett a tóhoz, ahol korábban vakációztak, egy olyan isten háta mögötti helyen, ahol nemhogy internet, de még telefonhálózat vagy áram sincs. Itt garantált a kikapcsolódás, a kilátás – a szálláshelyet körülvevő hegyekre és buja növényzetű erdőkre – pedig lélegzetelállító. Katalin és Vilmos nagyon jól érezték magukat, a majdani hercegné a következőket írta a vendégkönyvbe: „Imádtam a tűz melegségét és a gyertyafényt – annyira romantikus! Remélem, hamarosan visszatérünk.”

3. Mustique-sziget, Karib-térség

A Karib-térségben található privát Mustique-sziget már akkor egyik kedvenc nyaralóhelye volt Katalinnak, amikor még nem is ismerte Vilmos herceget. Később a pár számos alkalommal visszatért az egzotikus helyre, többször ünnepelték itt György herceg születésnapját, és voltak, akik Mick Jaggerrel látták őket bulizni.

Mustique
A Mustique-sziget Margit hercegnő kedvence is volt / Kép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

A szigetnek nemcsak a herceg pár látogatásai miatt van királyi vonatkozása: 1958-ban a brit arisztokrata, Lord Glenconner báró vásárolta meg a Grenadine-szigetekhez tartozó földi Paradicsomot, amelynek egy részét 1960-ban II. Erzsébet királynő húgának ajándékozott. Margit-hercegnő egy pazar villát építtetett itt, és egészen 2002-ben bekövetkezett haláláig minden év februárjában és novemberében ellátogatott a Les Jolies Eaux-nek elnevezett birtokra. Katalin és Vilmos azonban nem ide járnak vissza, legutóbbi, 2019-es vakációjukon például a Villa Antilles-ben szálltak meg, amelyet kb. heti 35 ezer dollárért bárki kibérelhet.

4. Tresco, Scilly-szigetek, Nagy-Britannia

A világjárvány miatt bevezetett utazási korlátozások a királyi család tagjaira is éppen úgy vonatkoztak, mint bárki másra, így hosszabb ideig a hercegi pár sem utazhatott külföldre. Ezért döntöttek úgy – két egymás utáni évben is – hogy Nagy-Britannián belül nyaralnak, egész pontosan a Scilly-szigeteken. Az Anglia délnyugati részén, a Cornwall partjaitól mintegy 45 km-re található szigetek ismerősek lehettek Vilmosnak a gyerekkorából, hiszen 1989-ben a kis hercegek itt töltötték családi vakációjukat szüleikkel, Károly herceggel és Dianával.

Porth,conger,,st,agnes,,isles,of,scilly,,cornwall,,uk
A Scilly-szigetek Anglia dél-nyugati partjainál / Kép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

Az autómentes szigeten Katalin és Vilmos ugyanúgy biciklivel közlekedett, mint bármelyik alattvalójuk, szálláshelyül pedig a hat hálószobás, pazar tengeri kilátást nyújtó, luxus kategóriájú Dolphin House-t választották. A sziget egyébként a Cornwalli hercegség része, vagyis Károly herceg magánbirtoka, amelyet Károly megkoronázásának pillanatában Vilmos örököl majd. Nem csoda, hogy úgy járnak ide, mint haza.

5. Ile du Nord, Seychelle-szigetek

2011-ben, a világra szóló esküvő után a hercegi pár az egzotikus Seychelles-szigetekre utazott nászútra, ahol a fényűző North Island üdülőhelyen töltötték a mézesheteket.

Tropical,island,and,coral,reef, ,split,view,with,waterline
Az Ile du Nord a világ egyik legexkluzívabb és legdrágább úti célja / Kép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

Az Indiai-óceánban található, kristálytiszta, türkizkék vízzel körülvett és fehér homokos parttal rendelkező apró sziget a világ egyik legexkluzívabb (és valószínűleg egyik legdrágább) úti céljaként hirdeti magát. A mindössze 11 luxusvillából álló üdülőhely legegyszerűbben helikopterrel közelíthető meg, így érkezett ide 2014-ben nászútjára az újdonsült Clooney házaspár is.