Barion Pixel John Travolta halálközeli élményéről beszélt – Coloré

John Travolta halálközeli élményéről beszélt

2023. 11. 27.

1992-es súlyos repülőgép balesetéről mesélt John Travolta. Nem sokon múlott a saját és a családja élete.

Súlyos balesetéről mesélt John Travolta

John Travolta elárulta, hogy egyszer egy repülés közben halálközeli élményben volt része, ami segített szerepével The Shepherd című filmben.

A történet Frederick Forsyth 1975-ös novelláján alapszik, melyben Freddie Hooke sztoriját meséli el (akit Ben Radcliffe alakít), egy fiatal Royal Air Force pilótáét, aki Karácsonyra repül haza a Északi-tengeren át. Az út kezdetén a de Havilland Vampire vadászgépe elektromosan meghibásodik, így Freddie a majdnem biztos haláltól retteg. Egy rejtélyes pilóta (akit Travolta alakít) hirtelen felbukkan az égen, hogy biztonságba vezesse a fiatal férfit.

John Travolta részt vett egy Q&A beszélgetésen az író és rendező, Iain Softley társaságában. Az eseményen a színész, aki valóban rendelkezik repülőgéppilóta-engedéllyel, majdnem 30 év után beszélt először nyilvánosan 1992-es repülőgép-balesetéről.

Valóban átéltem egy teljes elektromos meghibásodást, nem egy Vampire-ban, hanem egy vállalati jetben Washington D.C. felett. Ezért amikor [Forsyth] könyvét olvastam, még inkább rezonált bennem ez az élmény, amit személyesen átéltem

– mondta John Travolta.

Tudtam, milyen érzés, amikor azt hiszed, hogy meghalsz.

Hozzátette, hogy nem voltak műszerei, sem elektromosság a gépében.

És aztán, mintha csoda történt volna, leszálltunk a szabályok szerint egy alacsonyabb magasságra. Láttam azt a washingtoni emlékművet és azonosítottam, hogy a Washington National repülőtér közvetlen mellette van, és épp úgy leszálltam, ahogyan [Freddie] teszi a filmben.

John Travolta
Kép forrása: Dave Benett / Contributor / Getty Images

John Travolta és a családja majdnem meghalt

A színész Radcliffe-et, akit Softley választott ki 150 színész közül, dicsérte, hogy „csodálatosan” ábrázolta Freddie rémületét, amikor felfogja helyzete súlyát.

Megragadta azt a kétségbeesést, amikor valójában úgy érzed, hogy meghalsz. Én családommal voltam akkor fedélzeten, és azt mondtam, ‘nem tudom elhinni, hogy ebben a gépben fogok meghalni.’

Egy kortárs Washington Post hír szerint a vészhelyzet 1992. november 24-én történt, majdnem pontosan 31 évvel a The Shepherd vetítése előtt. Bár a színésznek sikerült biztonságosan leszállnia, csak a repülőgép kerekei pukkantak ki a folyamat során, egy biztonsági vizsgálat később megállapította, hogy majdnem összeütközött egy Boeing 747-tel.

John Travoltát az életveszélyes élménye azonban nem riasztotta el a repüléstől, és a kétszeres Oscar-díj-jelölt nem sokkal később saját de Havilland Vampire vadászgépet vásárolt.

Forrás: Variety