Barion Pixel Nem erre a hírre számított a 84 éves Jane Fonda a daganatos betegségével kapcsolatban – Coloré

Nem erre a hírre számított a 84 éves Jane Fonda a daganatos betegségével kapcsolatban

2022. 12. 19.

A világsztár, Jane Fonda három hónappal ezelőtt jelentette be, hogy Non-Hodgkin limfómát, azaz nyirokrákot diagnosztizáltak nála.

A Non-Hodgkin-limfóma (NHL) sokféle kórképet magába foglaló betegségcsoport, mely a nyirokszövet speciális fehérvérsejtjeinek, az ún. B- vagy T-limfocitáknak a rosszindulatú daganatos megbetegedése. Jane Fonda színésznő a közösségi médiában számolt be szeptemberben arról, hogy sajnos ő is ezzel a betegséggel küzd.

Jane Fonda
Forrás: Northfoto

Noha világ életében egy küzdő szellem volt, és mindent elért, amit a fejébe vett, a betegségétől azért megijedt és nem tudta, milyen esélyekkel élheti tovább az életét. Most mégis remek hírt kapott és ezt meg is osztotta gyorsan a blogján.

Múlt héten azt mondta nekem az onkológusom, hogy a rák remisszióban van, és abbahagyhatom a kemoterápiát. Olyan áldottnak, szerencsésnek érzem magam. Köszönöm mindazoknak, akik imádkoztak és jó energiákat küldtek számomra. Biztos vagyok benne, hogy mindez szerepet játszott a jó hírben.

– írta a 84 esztendő Jane Fonda, a blogbejegyzésének pedig a „Valaha volt legjobb születésnapi ajándék!” címet adta.

Jane Fonda
Forrás: Northfoto

Különösen boldog vagyok, mert míg az első 4 kemo-kezelésem meglehetősen könnyű volt számomra, csak néhány napig tartott a fáradtságom, az utolsó kemoterápia viszont már durva volt, és 2 hétig tartott mire magamhoz tértem, megnehezítette, hogy bármit is csináljak. A mellékhatások éppen akkor múltak el, amikor elmentem Washingtonba az első élő, személyes Fire Drill Fridays gyűlésre.

– folytatta Jane Fonda, utalva arra a klímaváltozás ellen küzdő csoportra, melyet maga alapított a barátaival. A színésznő egyébként olyan filmekben alakított emlékezeteset, mint az Anyád napja, a Kilenctől ötig, a Barbarella, a Könyvklub, a A lovakat lelövik, ugye?, illetve az igazi klasszikusnak számító Vasárnap New Yorkban alkotások.

Forrás: dailymail.com
Borítókép forrása: Northfoto